Sport

Derde ronde Copini 60+ kaatscompetitie

Door Jeroen Pietersma
Wat is ut oek een pracht veld dat Eendracht kaatsveld, en helemaal at ut zonsje oek nog skient. En voor de 60 plusser is dat zonsje oek beter want dan wudde die ouwe spieren weer wat soepeler.

Het begon met de partij tussen Klaas v.d. Hoek, Klaas Kloosterman en Jan Kwast tegen Rick Vlieger en Geert Voogd. En die Rick Vlieger begint aan zijn tweede jeugd dartel as een jong veulensje vliegt ie over ut veld en op en uut doet ie ut oek best. Zijn partuur kwam dan ook voor met 0-1 maar bij de stand 6-4 plaatste Klaas Kloosterman een vliegende zitbal 1-1 dus. Maar het liep niet best met partuur V.d. Hoek zowel in het perk als aan de opslag werden er foutjes gemaakt. Even leek het nog spannend te worden het werd 1-3 en 6-6. De mannen V.d. Hoek en Kwast stonden geconcentreerd in het perk, de opgeslagen bal van Rick Vlieger vloog in het perk en was niet te verwerken 1-4. Bij de stand 1-5 en 4-6 kreeg Jan Kwast de bal achterin, sien stijl was prachtig maar ut was verrotte jammer dat ie een meter mis sloeg. Mooie winst voor Vlieger c.s. maar dink urom Klaas, Klaas en Jan wudde elke week beter.

In het andere perk kaatsten Douwe Broersma, Tommie Zuiderhof en Wiebe Dijkstra tegen Frans Alberda, Andries Koornstra en Wiebe van Dijk. Dit werd een spannende partij die aardig lang duurde, en vaak werd het 6 gelijk. Partuur Broersma kwamen met 3-2 voor maar partuur Alberda vocht terug. Andries Koornstra deed dat se fuul dat sien korte pootsjes ut niet bij houwe konnen en hij drie slagen over de hasses sloeg. Toch pakten ze de twee volgende eersten maar dat kwam omdat Zuiderhof, terwijl hij voor de kaats stond, de bal onder of over zien grote poot lope liet. Maar ook de opslag van Douwe Broersma liep niet echt lekker en waren ze in dan tikte Wiebe van Dijk de ballen weer kundig deur ut hoekje of liet ie um stuite voor sien watervlugge achterinner Frans Alberda. En bij de stand 5-5 en 4-6 sloeg Alberda de bal geplaatst voorbij en pakte zijn partuur de 7 punten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda