Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was afgelopen zaterdag een topdag voor de vrouwen- en meisjesafdeling van Zeerobben. Alle teams die moesten spelen behaalden punten. Dat betekende dat niet ??n team een verlies te verwerken kreeg. Gooi daar nog een kampioenschap van MO15-1 bovenop en het schitterende zonnig weer? dan heb je echt een TOPDAG!

VR1

Het Vrouwen 1 team van Zeerobben had afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd. De tegenstander was dit keer Oudehaske VR1. Nadat ze vorige week het zevental van de Waterpoort Boys wasten, afdroogden en met een nederlaag van 18-1 naar huis stuurden, hadden de dames er wel zin in om ook Oudehaske met een soortgelijke stand naar huis te sturen. Het naar huis sturen met een nederlaag lukte de dames van Zeerobben wel maar niet met een monsterscore zoals vorige week. Alhoewel een 6-0 overwinning een meer dan prima resultaat is. De Robbendames staan nu keurig derde in het rijtje met vier punten voorsprong op de tegenstander van aanstaande zaterdag, Workum VR1. Het Zeerobben VR1 zal sowieso de competitie op de derde plaats eindigen. Een mooi resultaat. Zoals gezegd spelen de dames aanstaande zaterdag hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Op Sportpark de Rolpeal zal om 12.30 uur de aftrap zijn tegen Workum VR1.

MO19-1
De meiden van Zeerobben MO19-1 hadden afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Zij konden naast genieten van het weer, zich bezig houden met andere dingen dan voetbal, al zijn sommige toch altijd op de club te vinden, of er nu wel of geen wedstrijd is. De oudste junioren van de meidenafdeling hebben nog één wedstrijd te spelen in hun competitie voor die eindigt en de winterstop zich aandient. Aanstaande zaterdag komen de girls van de Heerenveense Boys op visite. Een vorig treffen tussen deze twee ploegen eindige in een 0-10 overwinning voor Zeerobben. Zeerobben MO19-1 doet nog steeds mee bovenaan in de lijst. De koploper GAVC MO19-1 heeft afgelopen zaterdag tegen vv Heerenveen 1-1 gelijk gespeeld en loopt net als SJO Dronrijp Foarút Combinatie MO19-1 maar één punt uit op Zeerobben. Er kan nog van alles gebeuren… de bal is rond. De wedstrijd van aanstaande zaterdag begint om 10.30 uur op het Oostersportpark.

MO17-1
Eindelijk kon Zeerobben MO17-1 dan aan hun nieuwe ‘voorjaarscompetitie’ beginnen. Thuis stond Beetgum MO17-1 op het programma. Beetgum, dat al een tweetal wedstrijden achter de kiezen had, was een onbekende voor Zeerobben MO17-1. Beetgum moest, qua statistieken, wel de sterkere van de twee zijn gezien het wedstrijdritme. Zeerobben MO17-1 had immers al een aantal weken niet gevoetbald. In eerste instantie leek het afgelopen zaterdag dat Beetgum op een overwinning af zou stevenen maar de Robbenmeiden wisten vooral in de tweede helft sterk terug te komen en uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. Een knap resultaat voor een team dat zich nog niet echt een team kan noemen. De leiding hoopt dan ook dat deze overwinning het teamgevoel versterkt. En dat leek er afgelopen zaterdag al een beetje op. Om dat teamgevoel voort te zetten, mag de ploeg aanstaande zaterdag weer vol aan de bak in Stiens in een treffen tegen S.C. Stiens MO17-2. Op sportpark It Grien zal om 12.30 uur de aftrap zijn.

MO15-1
De opdracht voor de laatste wedstrijd van het seizoen was simpel: Winnen. En wel met zoveel mogelijk doelpunten verschil. Dit was de wedstrijd waar alles om spande. Qua punten zou Zeerobben gelijk kunnen komen met AVC MO15-1 maar die hadden een beter doelsaldo. Nu hebben de dames verleden week al een heel stuk weggepoetst door de 7-2 winst tegen Harkema maar er restte hen nog een zware taak. AVC moest ’s middags tegen fc Harlingen spelen om 12.40 uur, terwijl de Robbenmeiden al om 8.45 moesten aantreden. Zij konden dus gaan rekenen. Nu was het doelsaldo geslonken tot twee, dus een goede uitslag zou in het voordeel van Zeerobben zijn. Uiteindelijk moesten de Sexbierumers negen doelpunten maken tegen fc Harlingen om kampioen te worden. Zeerobben MO15-1 won immers met 12-1 tegen Workum MO15-1 eerder op de dag. Het lukte AVC MO15-1 uiteindelijk niet om dat verschil weg te werken. Ze wonnen de wedstrijd wel met 2-3 van fc Harlingen MO15-1 maar dat bleek niet genoeg te zijn om de kampioensschaal binnen te halen. Zeerobben heeft het kampioenschap binnengesleept met tenslotte elf doelpunten meer dan het MO15-1 van AVC. Zo kon het feestje al een beetje gevierd worden bij fc Harlingen, waar een nieuwsgierige delegatie Zeerobben inclusief de meiden van Zeerobben MO15-1 zelf aanschouwden dat het de Sexbierumers niet lukte, mede door een sterk spelend fc Harlingen MO15-1, om de titel te pakken. Voor Zeerobben MO15-1 is het najaarsseizoen voorbij en zal de ploeg aanstaande zaterdag op de Robbenplaat gehuldigd worden door de jeugdvoorzitter van Zeerobben, Lieuwe Wesselius. Daar zal ook afscheid worden genomen van Lize Schakenbos, die de na de winterstop de overstap maakt naar fc Harlingen. Zeerobben wenst haar natuurlijk veel succes bij de ‘blauwen’.

MO13-1
Ook Zeerobben MO13-1 heeft een taak. Ook daar speelt winnen een belangrijke rol. Van de drie wedstrijden die nog op het programma stonden afgelopen zaterdag was het belangrijk om er in ieder geval drie te winnen. De eerste was zaterdag een feit. In Sint Annaparochie wisten de dames nipt te winnen van Sint Anna MO13-1. Met 3-4 aan het einde van de wedstrijd zette de Harlingers het MO13-1 van Sint Anna buitenspel in de strijd om de schaal. Nog twee wedstrijden te gaan en wel tegen SC Franeker MO13-1 en SJO Dronrijp Foarút Combinatie MO13-1. Het wordt komend weekend voor de meiden van Zeerobben een druk weekend. Aanstaande vrijdagavond staat dé streekderby tegen SC Franeker MO13-1 op het programma die om 19.00 uur in Franeker begint en op zaterdag staat er voor de meiden weer een wedstrijd te wachten tegen SJO DFC MO13-1. Deze wordt afgetrapt om 12.15 uur op het Oostersportpark. Als de dames deze twee weten te winnen mogen zij zich kampioen noemen in de 2e klasse 08 van dit najaar. Spanning alom voor de Zeerobben MO13-1 in de slotfase van dit seizoen.

MO13-2
Na twee grote nederlagen tegen Tzum MO13-1 de afgelopen weken, wisten de meiden van MO13-2 afgelopen zaterdag toch een puntje te bemachtigen. Thuis werd tegen nummer twee op de ranglijst, SC Franeker MO13-2, een 3-3 gelijkspel behaald. In de uitwedstrijd verloren de Zeerobben met 5-0 van de Franekers. Dit keer geen verlies dus. Er zit dus duidelijk progressie in het team van Margriet Vlieger en Henk v.d. Veen. Volgens de leiders was Zeerobben weerbaar en speelde ze goed samen. Ook kreeg de keepster een compliment voor het prima keeperswerk. Met nog één wedstrijd te gaan staan de meisjes op een mooie derde plaats in de competitie. Aanstaande zaterdag hebben de Robjes een treffen op Sportpark Welderingsstrjitte in Dronrijp. Daar vind om 10.00 uur de aftrap plaats tegen SJO DFC MO13-2.

Bezoek ook eens de website voor meer wedstrijdverslagen, wedstrijdfoto’s en veel meer vrouwen- en meidenvoetbalnieuws van Zeerobben. Via de site kan men zich ook abonneren op de Facebook- en Twitterpagina. www.zeerobbenvrouwen.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda