Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het was een drukke week voor de Meiden van Zeerobben. Naast de reguliere trainingen en wedstrijden zijn de meiden van MO15-1, MO15-2 en MO19-1 nog verschillende wijken van Harlingen ingegaan om deur aan deur de waardebonnenboekjes van Zeerobben te verkopen. De actie heeft de club geen windeieren gelegd want alleen al de Meiden van Zeerobben haalde met deze actie een bedrag van 1355 euro op. MO19-1 was goed voor 370 euro, MO15-2 wist 375 euro op te halen en MO15-1 wist maar liefst een bedrag van 610 euro bij elkaar te halen. Een mooi resultaat van een mooie actie. De waardebonnenboekjes, met vele kortingen die gelden bij de lokale winkeliers en horeca van Harlingen, werden verkocht voor 5 euro per boekje. Prachtig initiatief natuurlijk maar er werd ook nog gevoetbald deze week en niet met misselijke resultaten!

De jongsten van de Meiden van Zeerobben hoefden afgelopen zaterdag niet in actie te komen. Na een lekkere overwinning een week eerder wilden de meiden het graag nog een keer proberen, maar de wedstrijd die gepland stond tegen Black Boys MO11-1 werd helaas afgelast.

De meiden van MO13-1 hadden een wedstrijd tegen SJO DFC MO13-1. Deze werd helaas verloren met 9-3 voor de dames van DFC. Misschien had er meer ingezeten want het team van DFC bungelt net als Zeerobben ergens onderaan op de lijst maar helaas zegt de uitslag iets anders. Misschien dat het komende zaterdag wel lukt. Op bezoek komt Leovardia MO13-2. We zullen in ieder geval weer duimen voor de meiden van MO13-1.

De dames van MO15-2 hadden een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie, LAC Frisia 1883 MO15-1. Je zou verwachten van de Robbenmeiden van MO15-2 over de Leeuwarder ploeg heen zouden denderen maar toch was dat niet zo. De eindstand vertelt ons dat de overwinning voor Zeerobben niet echt gemakkelijk kwam. Zeerobben MO15-2 won uiteindelijk met 6-4 van Frisia. Voor hetzelfde hadden de verhoudingen anders geweest. Met nog twee wedstrijden te gaan doelt de ploeg op een tweede plaats in de competitie. MO15-2 heeft net als fc Harlingen MO15-1, die tweede staat, 21 punten. Fc Harlingen heeft de betere papieren want die heeft een wedstrijd minder gespeeld.
Ook MO15-1 wist afgelopen zaterdag weer een wedstrijd om te zetten in winst. Thuis werd er met 5-2 gewonnen door de Robben. Tegenstander was Buitenpost MO15-1. Het duel liep in de loop van de eerste helft gelijk op maar in de tweede helft was het Zeerobben die de wedstrijd naar zich toe trok. De dames hebben nog drie wedstrijden te gaan om hun gestelde doel te bereiken, tweede worden in de competitie. De eerste twee komende wedstrijden zullen daarvoor cruciaal worden. We zullen zien komende weken.

MO19-1 had afgelopen week twee wedstrijden te spelen, allebei toppers van wedstrijden zeg maar. De eerste werd afgelopen woensdagavond thuis gespeeld tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1, oftewel Alcipel MO19-1 zoals ze zelf graag genoemd worden. Deze wedstrijd was belangrijk voor beide ploegen, omdat de twee teams beiden nog meedoen om het najaar kampioenschap. Na een evenwichtige wedstrijd die veel publiek trok wisten de meiden van Zeerobben MO19-1 na negentig minuten de zege naar zich toe te trekken. Eindstand 1-0 voor Zeerobben. Winst, dat wel maar een brilstand had ook een terechte uitslag geweest. Afgelopen zaterdag hadden de dames een wedstrijd tegen Urk MO19-1 op Urk. Het bleek geen wedstrijd om naar huis te schrijven. De Robben verloren weliswaar met 1-0 maar volgens de meegereisde supporters was de wedstrijd ook niet te winnen, dit mede door verschillende factoren. Er werd zelfs nog een rode kaart aan een speelster van Zeerobben gegeven terwijl een rode kaart in het meisjes of jeugdvoetbal zeer zeldzaam is. De verbijstering was dan ook groot bij de Harlingers. Op Urk was winnen voor Zeerobben dus kansloos. Een 0-0 was het hoogst haalbare geweest. Helaas moesten de robben laat in de wedstrijd een tegendoelpunt incasseren. Aanstaande woensdag spelen de oudste junioren van de Meiden van Zeerobben weer een thuiswedstrijd tegen Joure MO19-1. De Robben beloven weer te knallen in de laatste drie wedstijden. Dat moet ook wel want ze doen nog steeds mee om het najaar kampioenschap.

Het VR1 van Zeerobben hadden een prima zaterdag. Thuis werd het VR1 van Makkum door de Robbenvrouwen verplettert met een 7-0 overwinning. De senioren vrouwen doen lekker mee in de competitie en staan nu op een mooie tweede plaats op de ranglijst. Alleen SC Franeker VR2 staat nog met drie punten verschil op de Harlingers op plaats één. Aanstaande zaterdag hebben de Robbenvrouwen de kans om dat verschil in te halen.

Programma komende week:
Woensdag 29 november
20.00 Zeerobben MO19-1 - SC Joure MO19-1
Zaterdag 2 december
09.00 Anjum MO15-1-Zeerobben MO15-1
10.00 ST Minnertsga/St.Jacob MO15-1-Zeerobben MO15-2
10.30 Zeerobben MO13-1-Leovardia MO13-2
12.15 Zeerobben MO19-1-SJO RVC MO19-1
12.30 Zeerobben MO11-1-Sc Bolsward MO11-1
14.00 SC Franeker VR2-Zeerobben VR1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda