Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag gingen de meeste teams van Zeerobben van start in hun nieuwe competitie. Zo ook bijna alle teams van de damesafdeling van Zeerobben, behalve MO19-1. Er werden van de vijf gespeelde wedstrijden twee gewonnen, ??n wedstrijd werd voortijdig gestaakt en helaas werden er ook twee wedstrijden verloren, en niet met kleine cijfers.

De eerste meidenploeg die de spits af mocht bijten zaterdagochtend was Zeerobben MO15-2. Deze meiden mochten vrijdagavond lekker vroeg op bed om de ochtend daarop vroeg op de Robbenplaat aanwezig te zijn. Om 8.45 uur stond voor hen hun eerste competitiewedstrijd op het programma tegen ONS Sneek MO15-1. Het vroege tijdstip bleek voor de Harlingers geen enkel probleem gezien de uitslag. Met een 4-0 nederlaag werden de Snekers weer naar huis gestuurd. Een prima start voor Zeerobben MO15-2 als nieuwkomer in deze leeftijdscategorie. Voor aanstaande zaterdag staat er opnieuw een wedstrijd tegen een Sneker ploeg op het programma. Dit keer het MO15-1 van de Black Boys. Om 11.00 uur stipt zal op Sportpark Het Schuttersveld in Sneek de aftrap zijn.

De meiden van Zeerobben MO13-1 hadden wederom een stevige nederlaag te verwerken. Werden ze eerder in de Zwaluwen Jeugdbeker met 23-0 vernederd door het Leeuwarder Blauw Wit MO13-1, nu was het een andere Leeuwarder ploeg die de dames met 13-0 afdroogden. Het Leeuwarder Zwaluwen MO13-1 bleek ook een maat te groot te zijn voor de Harlinger dametjes. Misschien een kleine troost voor de Robjes, het kan altijd erger. Competitiegenoot Sint Anna MO13-1 werd zaterdag met 23-1 verslagen door SC Franeker MO13-1. Oké, ze hebben er niets aan maar ze zijn zeker niet de slechtsten. De Robbenmeisjes mogen aanstaande zaterdag lekker thuis spelen. Om 10.05 uur spelen de girls hun tweede competitiewedstrijd tegen Irnsum MO13-1 op het Oostersportpark.

Zeerobben MO15-1 moest na het bekerverlies van vorige week van het MO15-1 van Blauw Wit ’34 het opnemen tegen het MO15-2 van die club. De Harlingers waren natuurlijk gebrand om deze wedstrijd te winnen om voor het gevoel toch iets goed te maken van het verlies van vorige week in de beker. En dat lukte aardig! Nog voor de rust stond het al 2-0 in het voordeel van de Harlingse dames. Na de rust gingen de beide teams er weer vol voor, dat resulteerde na tien minuten in een schermutseling over een wel of niet gemaakte overtreding aan Zeerobben zijde. De gemoederen liepen zodanig op dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte bij een stand van 2-0 voor Zeerobben MO15-1. Achteraf een prima beslissing, want wat als….. De wedstrijd, of de resterende tijd daarvan, zal waarschijnlijk op een andere datum uitgespeelt moeten worden. Volgende week spelen de Harlingers een uitwedstrijd in Burgum. Daar ontvangt SJO Bergum BCV Combinatie MO15-1 de Harlingers om 9.00 uur op Sportpark Het Koningsland in Burgum.

Zeerobben MO11-1 mochten na het verlies in de beker van vorige week het opnieuw proberen. Dit keer tegen Workum MO11-1. Ook voor de jongste telgen van de vrouwenafdeling was het de eerste wedstrijd in hun najaarscompetitie. Maar net als vorige week moesten de meisjes deze zaterdag weer een grote nederlaag incasseren. Het Workum MO11-1 bleek te sterk voor de Harlingers en dat resulteerde in een eindstand van 0-10. Helaas nog niets om te juichen voor deze meiden, wellicht komt het lichtpuntje volgende week in een wedstrijd tegen Mulier MO11-1, hoewel die ploeg na één wedstrijd al koploper is. Maar goed, het blijft voetbal en je weet nooit hoe de bal rolt. In Witmarsum wordt aanstaande zaterdag om 11.00 uur afgetrapt op Sportpark It Fliet.

De eerste wedstrijd van de VR1 van Zeerobben was ook meteen de start van hun seizoen. Hadden de andere teams bij de vrouwenafdeling van Zeerobben al een aantal bekerwedstrijden gespeeld, de senioren vrouwen moesten nog even wachten op hun eerste wedstrijd. Die wedstrijd was afgelopen zaterdag op het Oostersportpark. De Harlingse dames ontvingen om 13.40 uur het 7-tal VR1 van het Groningse DIVA’83. DIVA staat voor Dames In Voetbal Actief en is een voetbalvereniging voor en door vrouwen. Vrij uniek in onze regio dus. Dat unieke heeft de Groningse dames niet tot winnen gebracht. Onze Zeerobben senioren vrouwen wisten maar liefst zeven keer het Groninger netje te vinden en de Diva’s slechts twee keer. Ook een prima start voor de vrouwen van Zeerobben dus. Volgende week spelen de dames uit tegen Makkum VR1. Om 14.30 uur vindt op Sportpark De Braak in Makkum de aftrap plaats.

MO19-1 had zaterdag door een tekort aan vrijwillige inspanningen geen wedstrijd. Zij mogen aanstaande zaterdag weer aan de bak. Op het thuishonk op het Oostersportpark ontmoeten de dames het MO19-1 van SC Joure. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt.

Kijk voor het laatste nieuws en verslagen van het vrouwen/meisjesvoetbal bij Zeerobben op www.zeerobben.nl of like de Facebookpagina. http://facebook.com/robbenvrouwen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda