De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN - Slechts twee wedstrijden werden er afgelopen zaterdag gespeeld door de Meiden van Zeerobben. MO19-1 ging voor een voorronde van de beker op visite bij SJO RCV in Idskenhuizen en MO15-1 bekerde thuis tegen Blauw Wit ?34. Beide wedstrijden werden helaas verloren.

Allereerst MO19-1. Zij gingen op bezoek bij SJO RVC in Idskenhuizen om een wedstrijd te spelen in de voorrondes van de Zwaluwen Jeugdbeker. Hoewel de eerste helft de teams elkaar aardig in evenwicht hielden waren het de dames van RVC die in de tweede helft overwicht hadden op de Harlingers. De robben kwamen in de tweede helft nog wel op een voorsprong via een strafschop, maar nog binnen de minuut was er al de gelijkmaker van RVC. In de tien minuten daarna stonden de Zeerobben tegen een 4-1 achterstand aan te kijken. Uiteindelijk kregen de Harlingers een 5-1 nederlaag te verwerken. Zeerobben verloor het duel door gebrek aan conditie en motivatie. Het winnende MO19-1 van RVC is een nieuwe ploeg gecombineerd uit meisjes van Renado en VVI. Niet een al te sterke ploeg maar wel gemotiveerd. Dat in tegenstelling van het huidige MO19-1 van Zeerobben. Deze ploeg is ook een combinatie van een aantal oude MO19-1 speelsters en oude MO17-1 speelsters. Deze ploeg staat (nog) niet in de schaduw van het MO19-1 van vorig seizoen waar nog de halve finale van de Zwaluwen Jeugdbeker mee werd gehaald. Veel sterke speelsters van die tijd zijn gestopt met voetbal.

Er is in ieder geval veel werk te doen voor de trainer, wil de ploeg een beetje meekunnen draaien in de competitie die aanstaande zaterdag van start gaat. Tegenstander is dan een oude bekende van vorig seizoen. Op Sportpark De Akkers wordt om 13.30 uur afgetrapt tegen het MO19-1 van de Heerenveense Boys.

Ook MO15-1 kende een moeilijke zaterdag. Ook deze dames hadden nog een bekerwedstrijd te spelen. Op het Oostersportpark ontving Zeerobben het MO15-1 van Blauw Wit ’34. Een sterke ploeg die uitkomt in de Hoofdklasse 01 van de drie noordelijk provincies. Zeerobben verloor deze wedstrijd wel maar de Leeuwarders kregen het niet cadeau van de Harlingers. De uiteindelijke uitslag van 2-5 was dan ook een juiste afspiegeling van het klasseverschil. Zeerobben MO15-1 is tweede geworden in de poule van de voorrondes van de Zwaluwen Jeugdbeker en gaan zich komende week opmaken voor de competitie van 2017/2018. De eerstvolgende wedstrijd moeten de dames weer tegen een team van het Blauw Wit uit Leeuwarden, dit keer het MO15-2 van die club. Ook deze wedstrijd zal op het Oostersportpark gespeeld worden. Aanstaande zaterdag om 11.10 uur zal de aftrap zijn.