Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Hoewel het seizoen voor de meeste teams van de vrouwen- en meisjesafdeling al afgelopen is, moesten MO13-2 en MO19-1 beiden afgelopen zaterdag nog een wedstrijd inhalen.

MO13-2 had nog een wedstrijd openstaan tegen ONS Boso Sneek MO13-1. In deze laatste wedstrijd van dit seizoen bleken de Sneker veel te sterk te zijn voor de Harlinger meiden. Maar liefst veertien keer wist de Sneker ploeg te scoren. Zeerobben werd compleet zoek gespeeld in de zestig speelminuten. De Harlinger dames eindigen dan ook samen met Noordscheschut met twee punten onderaan in de lijst. Na afloop van de wedstrijd gingen de meiden als troost een verfrissend ijsje halen bij de McDonalds.

MO19-1 ontving afgelopen zaterdag VHK MO19-1 op het Oostersportpark. Na afgelopen woensdag nog een gelijkspel tegen de kampioen Alcides MO19-1 eruit te hebben geperst, wisten de Harlingers afgelopen zaterdag tegen VHK MO19-1 met 4-0 te winnen. De Harlingers zaten de afgelopen weken in een lekkere flow en waren strijdbaar. Uiteindelijk te laat in het seizoen want de robben eindigen op een één na laatste plaats in de poule. Maar goed, de start van het seizoen was ook al niet denderend. Veel wedstrijden werden bij de start van het seizoen door de tegenstanders naar een latere datum verplaatst. Daardoor kwam de ploeg niet in het gewenste wedstrijdritme. Toch kan de ploeg terugkijken op een positief seizoen, mede dankzij een plek in de halve finale van de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker.

De eindklassering van de alle teams van de damesafdeling is als volgt:
Zeerobben VR1: tweede met 15 punten uit 8 wedstrijden
Zeerobben MO19-1: vierde met 9 punten uit 6 wedstrijden
Zeerobben MO17-1: vierde met 18 punten uit 14 wedstrijden
Zeerobben MO15-1: vierde 12 punten uit 9 wedstrijden
Zeerobben MO13-1: eerste 30 punten uit 10 wedstrijden (kampioen)
Zeerobben MO13-2: zesde 2 punten uit 10 wedstrijden
Zeerobben MO11-1: derde met 8 punten uit 7 wedstrijden

Een aantal teams moeten in principe nog een wedstrijd spelen maar deze zal bij winst of verlies geen gevolgen meer hebben voor de stand.

Dit was voor dit seizoen de laatste meiden van Zeerobben. Na de zomer in deze krant weer volop nieuws over de meiden van Zeerobben. Blijf ondertussen op de hoogte door de meiden te volgen via Facebook.com/robbenvrouwen. De meiden van Zeerobben wensen iedereen alvast een fijne vakantie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda