Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Bijna volle bak op de agenda van de vrouwen/meidenafdeling van Zeerobben. Op MO15-1 na speelden voor de rest alle teams. De wedstrijd van MO15-1 werd afgelast vanwege personele tekorten bij de tegenstander. Van de zes andere teams wisten er twee te winnen, drie verloren hun wedstrijd en ??n team speelde gelijk.

De meisjes van MO11-1 reisden voor hun op een na laatste wedstrijd af naar Hardegarijp om daar de koploper en kampioen te ontmoeten. De dames zaten de afgelopen weken in een lekkere flow en hadden in de laatste drie wedstrijd aardig wat puntjes bij elkaar gesprokkeld. Maar de terechte kampioen Hardegarijp MO11-3 was veel te sterk voor de Haringers. De robbenmeisjes verloren met 8-2 van de Hurdegarypsters. De girls hebben nog één wedstrijd te gaan. Deze wordt op woensdagavond 31 mei gespeeld tegen Workum MO11-1. Op Sportpark de Rolpeal in Workum wordt er om 19.00 afgetrapt.

De altijd vrolijke meiden van MO13-2 speelden afgelopen zaterdag thuis tegen Sint Annaparochie MO13-1. De ploeg uit Sint Anna was net als de heenwedstrijd veel te sterk voor de Harlinger robben. Met 0-6 op het scorebord werd er na een uur door de scheids afgefloten. Voor de Zeerobben dames staan er nog twee wedstrijden op het programma. De eerste is komende dinsdagavond al. In Franeker gaan de dames de strijd aan tegen SC Franeker MO13-2. Om 19.00 uur vindt op Sportpark Hertog van Saxenlaan de aftrap plaats. Aanstaande zaterdag gaan de dames op visite bij ONS Boso Sneek MO13-1. Daar zullen de meiden om 10.15 uur aftrappen op Sportpark Zuiderpark.
De toppers van MO13-1 zijn natuurlijk al kampioen en dat is vorige week uitbundig gevierd op de Robbenplaat. Maar om officieel ongeslagen kampioen te worden moesten de Robben nog één wedstrijd spelen en laat deze dan net tegen stadsgenoot fc Harlingen MO13-1 zijn. In deze stadsderby was Zeerobben ook voor de andere Harlingers te sterk. De ‘Harlingers’ werden met 0-7 verslagen door de Zeerobben. Voor MO13-1 is het seizoen voorbij. Een pracht seizoen voor de ploeg, die eerst als zevental in het najaar van 2016 al de schaal in ontvangst mocht nemen, en nu als elftal dit voorjaar een schaal omhoog mocht houden. Voor de meiden geldt voor volgend seizoen weer een nieuwe uitdaging. Weer kampioen? We zullen het zien!

MO15-1 hadden hun laatste wedstrijd moeten spelen in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 MO15-1. Deze ging afgelopen zaterdag niet door vanwege personele tekorten bij de Leeuwarders. Wanneer deze wedstrijd wel wordt gespeeld is nog niet bekend.

Ook voor MO17-1 was het zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. In Bergum stond een wedstrijd tegen koploper/kampioen SJO Bergum BCV Combinatie MO17-1 op het programma. In deze wedstrijd bleek maar weer eens waarom de Burgumers kampioen zijn geworden. De robben kregen een pak veur de broek van de ploeg uit Burgum. De Harlingers werden dan ook door het MO17-1 van BCC met een 9-1 nederlaag naar huis gestuurd. Voor MO17-1 zit het seizoen er op.

De ploeg die nog de meeste wedstrijden moet spelen is MO19-1. Zij moeten de komende twee weken nog vier wedstrijden spelen. In eerste instantie stond afgelopen woensdagavond Buitenpost MO19-1 op het programma, maar dit team wil maar niet naar Harlingen toe komen. Waarschijnlijk vinden ze het hier niet leuk, en ging de wedstrijd ook deze keer niet door. Er werd dan ook voor de tweede keer een BNO opgeschreven. Afgelopen zaterdag speelden de Robben tegen de kampioen van het najaar GAVC MO19-1 uit Grou. De wedstrijd eindigde in een brilstand. In deze wedstrijd debuteerde speelster Julia Zeinstra van Zeerobben MO15-1 bij Zeerobben MO19-1. Voor haar leeftijd een knap debuut. Als verdediger van MO15-1 was ze een waardige vervanger voor MO19-1 speelster Lisette Pol. De ploegen verdeelden de punten en Zeerobben MO19-1 kan zich opmaken voor de volgende wedstrijd. Deze vindt aanstaande woensdag al plaats op het Oostersportpark. Zeerobben ontvangt dan koploper Alcides MO19-1. Een maand geleden speelden beide teams in Meppel nog gelijk. Aanstaande woensdag begint de wedstrijd om 19.00 uur op het Oostersportpark. Ook aanstaande zaterdag spelen de Robben thuis. Dan staat de ploeg uit Sint Jansklooster, VHK MO19-1 op het programma. Op het hoofdveld wordt er dan om 12.20 afgetrapt.

Het VR1 van Zeerobben wisten afgelopen zaterdag de verloren drie punten tegen Arum VR1 weer terug te verdienen op het Oostersportpark. Wisten de Arumers in de eerste wedstrijd nog met 2-1 te winnen van de Harlingers, afgelopen zaterdag werden de Arumers door de Zeerobben van de mat gespeeld. Eindstand 7-2 voor de Robbendames. Gister werd de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen MKV’29 VR2 gespeeld. De uitslag was bij dit schrijven nog niet bekend. De dames eindigen dit voorjaarseizoen op een mooi tweede plaats in de competitie.
Volg ons op Facebook.com/robbenvrouwen voor meer nieuws.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda