De meiden van Zeerobben

HARLINGEN ? E?n keer winst, ??n keer gelijk, ??n keer verlies en drie keer afgelast. Dat is de oogst van de damesafdeling van Zeerobben afgelopen zaterdag. MO13-1 wist haar derde opeenvolgende wedstrijd te winnen, MO17-1 verdiende een punt door gelijkspel en MO15-1 verloor van Leovardia MO15-1. De drie andere geplande wedstrijden werden afgezegd vanwege, zeg maar, ?personele tekorten? bij de tegenstanders.

Het vrouwen 1 team van Zeerobben had zich zeer verheugd op een duel in een stadsderby tegen het VR2 van fc Harlingen. Helaas kampte de ploeg van fc met een tekort aan speelsters. Voor de Zeerobben dames nog steeds geen wedstrijd in het nieuwe jaar. Voor aanstaande zaterdag staat Waterpoort Boys VR1 op het programma. De Zeerobben vrouwen reizen dan af naar Sneek. Ze hopen dan om 10.30 uur af te trappen op Sportpark Het Schuttersveld.

Ook voor MO19-1 ging het geplande duel tegen Alcides MO19-1 niet door afgelopen zaterdag. De tegenstander meldde zich vrijdag af voor de zaterdag. Het team uit Meppel kampte met een aantal geblesseerden waardoor er een tekort aan speelsters ontstond. Voor de Harlingers een domper, omdat zij net lekker in een positieve flow zaten. Voor aanstaande zaterdag staat voor de oudste junioren van de meidenafdeling ook geen wedstrijd gepland. Pas een week later volgt de kwartfinale in de beker tegen Oerterp.

Na de fikse nederlaag van vorige week waren de meiden van MO17-1 wel weer toe aan de overwinning. In eerste instantie leken de Harlingers ook goed op weg. In de eerste helft bleef de stand tot aan rust op een 2-1 voorsprong staan. Na rust kwamen de Robben zelfs op achterstand tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg MO17-1. Uiteindelijk wisten de Harlingers de stand op de valreep nog op 3-3 te brengen. Een punt verdiend, waar drie punten nodig waren geweest om te blijven aansluiten bij de koplopers Stiens en Bergum/BCV. Zaterdag aanstaande ontvangt de ploeg tweede van de lijst, Stiens MO17-1. Die ploeg staat drie punten voor op de Robben in de competitie. Taak voor de Zeerobben om de punten thuis te houden. Aftrap om 12.30 uur op het Oostersportpark.

Na de winterstop is MO15-1 van de 2e klasse naar de 1ste klasse verhuist. En daar past de ploeg dan ook precies in thuis. Afgelopen zaterdag ontvingen de Harlingers de meiden van Leovardia MO15-1 uit Leeuwarden. Ondanks dat Zeerobben verloor met 1-2, was het een gelijkwaardige wedstrijd. Tot de laatste minuut bleef het spannend op het Oostersportpark. Aanstaande zaterdag reist de ploeg af naar Leeuwarden. Op Sportpark De Magere Weide zal om 12.45 uur de aftrap zijn.

Weer winst voor MO13-1. Voor de derde keer op rij wisten de toppers van MO13-1 te winnen. Weer was het SC Bolsward die een verlies tegen Zeerobben moest incasseren. Was het in de vorige wedstrijd nog met dubbele cijfers, het afgelopen zaterdag werd het ‘slechts’ 0-3. SC Bolsward MO13-2 had, om er zeker van te zijn dat ze niet weer met zo’n monsterscore het schip ingingen, spelertjes van SC Bolsward MO13-1 aan de selectie toegevoegd. Voor een nederlaag maakte het niet uit. De uitslag was in ieder geval dragelijker. Zaterdag aanstaande spelen de meiden weer thuis. Dan ontvangen de Robjes het MO13-1 van SJO Bergum BCV Combinatie. Om 10.00 uur zal de wedstrijd worden afgetrapt.

De geplande wedstrijd voor MO13-2 van afgelopen weekend ging om personele redenen niet door. De meisjes zouden naar het Drentse Noordscheschut afreizen voor een wedstrijd tegen het MO13-1 van de plaatselijke voetbalclub. Voor aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Op het Oostersportpark ontvangt de ploeg het MO13-1 van ONS Boso Sneek.

Voor de kleinsten van de damesafdeling stond er geen wedstrijd gepland afgelopen zaterdag. Aanstaande zaterdag gaan ze weer vol aan de bak. Tegenstander dan SC Bolsward MO11-3. Op het Oostersportpark om 11.00 vind de aftrap plaats voor de drie punten.