Sport

De HT van de Vuurzee

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Vorige week vond de Harlingen ? Terschelling roeirace plaats. Gerda Toering, roeister van de Vuurzee schreef het volgende verslag van deze race.

Afgelopen vrijdag was de 43 ste keer H-T race. De Vuurzee maakt zich klaar voor de race, net zo als de 136 andere sloepen die mee deden. Het is altijd een mooie race om te zien, al die sloepen en volgboten op het wad in een lange rij. Het was een prachtige dag, de zon scheen en het waaide wat, maar voordat de eerste sloepen van start waren gegaan, wakkerde de wind toch wel aan. En niet zo'n beetje ook! Daardoor ontstonden golven, die je eigenlijk niet wil hebben, maar goed, we zijn ook wel verwend omdat de afgelopen twee jaar perfect roeiweer was. Op de golven roei je anders, wordt je heen en weer geslingerd wat toch kracht uitoefent op je rug en heupen. Dan de riem diep insteken dan weer niet. Opletten geblazen!

Wij hadden al ongeveer dik drie uren achter de rug voordat we het Schuitegat bereikt hadden. Maar in het Schuitegat heb je flink stroom tegen, dus nu moet het gebeuren, kracht er in en kracht houden. Bikkelen! Alles er uitgooien wat er in zit! Vaak denk je dan ‘wat doe ik hier’, ‘vind ik roeien echt zo leuk?’ Maar als je dan eenmaal over de finish bent gekomen, ben je alles vergeten en bereid je je alweer voor op de volgende H-T. Roeiers hebben een steekje los zeggen ze wel eens, maar soms denk ik dat ze daarin wel gelijk hebben.
Het was een best pittige race, maar we mogen ons zelf op de schouder kloppen, deze race hebben we maar weer gedaan en gehaald!

Zaterdag was er nog bungee roeien, hier heeft het dames- en herenteam van de Vuurzee aan mee gedaan. Het mannenteam bestond uit de aanhang van de dames. Ze hebben het erg goed gedaan, voor een ‘team’ dat nooit roeit.
Zaterdagavond was de prijsuitreiking in de tent. De Vuurzee had de tweede prijs met bungee roeien, prachtig!

Voor de H-T race zelf zijn wij, de Vuurzee, als zeventiende van de dames geëindigd. We zijn tien plekken vooruitgegaan te opzichte van vorig jaar, Super. Onvervaard was zesde geworden, super gedaan meiden! Voor meer uitslagen kun je kijken op Harlingen-Terschelling Roeirace

We hebben een prachtig weekend gehad.
En kunnen bijna niet wachten tot volgend jaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda