Voetbal

De draad weer oppakken

Door Jeroen Pietersma
Wat een feest afgelopen zaterdagavond in de kleedbox van Zeerobben na de imponerende winst op Bergum. Maar zaterdag moeten de neuzen weer dezelfde kant op om in een moeilijk uitwedstrijd tegen nieuwkomer in de tweede klasse I Meppel de drie punten te veroveren.

Meppel speelt al jaren in de eerste of tweede klasse J van het amateurvoetbal Noord en dit jaar voor het eerste in de tweede klasse I bij Zeerobben. Met de blik naar de tegenstanders het noordwesten in plaats van zuidoosten staat Meppel na tien wedstrijden op een tiende plaats, met wisselende resultaten. Vooraf gold FC Meppel tot de medekandidaten voor de bovenste plaatsen, maar wat niet is kan nog komen en vlak dus de tegenstander van zaterdag dus niet uit. 

Zeerobben zal voor niet minder dan de winst moeten gaan, willen ze het gat met koploper Veenwouden niet groter laten worden. De personele bezetting binnen de selectie is weer bijna compleet en dus kan het trainers duo Postma/Heide maar weer aan het puzzelen. De concurrentie is hevig, maar als je wint heeft de trainer toch altijd gelijk gehad. Van de koplopers heeft Zeerobben wel de moeilijkste klus. Veenwouden thuis tegen Grootegast en Hardegarijp thuis tegen Nijland hebben op papier, zo lijkt het, een eenvoudiger opgave. Er rijdt vanaf de Robbenplaat een bus naar Meppel, dus van ondersteuning van de vaste supporters is Zeerobben verzekerd.

Programma:
CVVO - VVI
Hardegarijp - Nijland
Joure SC - Be Quick Dokkum
Meppel FC - Zeerobben
Stiens SC - Wâlde De
TONEGO - Broekster Boys
Veenwouden SC - Grootegast FC

|Doorsturen

Buienradar



Agenda