Voetbal

De bal rolt weer op het Oostersportpark

Door Jeroen Pietersma
Vanaf morgenvroeg 11.00 uur rolt de bal weer op het Oostersportpark. En het is meteen goed raak, want zowel de A- als ook de B-selectie gaan van start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Beide selecties treden aan onder hun nieuwe trainer. Bij de A-selectie is dat Arjen Postma, samen met zijn assistent Kerst Heida en bij de B-selectie staat good old Johnny Nota voor de groep. Ooit was Johnny vijf jaar lang hoofdtrainer bij Zeerobben en het is mooi dat hij in deze fase van zijn trainersloopbaan zijn ervaring gaat inzetten om Zeerobben 2 naar een hoger niveau te tillen. Alle reden om morgen een kijkje te nemen vanaf 11.00 uur.

Eerder publiceerden we al een vooruitblik op het seizoen voor Zeerobben 1. Hun eerste oefenwedstrijd zal zijn op zaterdag 6 augustus, thuis tegen hoofdklasser Flevo Boys.

Zeerobben 2 staat voor een zeer uitdagend seizoen. Zij wisten zich te handhaven in de reserve eerste klasse en zijn voor het komende seizoen ingedeeld bij veel Drentse en Overijsselse ploegen. Het niveau is hoog, getuige deze tegenstanders: ACV 3 (Assen), Balk 2, BCV 2, CVVO 2, DZOH 2 (Emmen), Flevo Boys 3 (Emmeloord), sc Genemuiden 3, Groen Geel 2 (Groningen), HZVV 3 (Hoogeveen), The Knickerbockers 2, Leeuwarder Zwaluwen 2, Staphorst 3, De Weide 3 (Hoogeveen). Daar gaan de spelers onder leiding van Johnny Nota en de nieuwe leider Jelle Talhout de handen vol aan krijgen. Maar de selectie voor het tweede lijkt op voorhand sterker dan vorig seizoen, dus alle reden om het nieuwe jaar met vertrouwen en gezonde ambities tegemoet te treden.

Onderdeel van de voorbereiding voor het tweede is ook de bekercompetitie, waarvoor Zeerobben is regionaal ingedeeld bij Mulier, Minnertsga en AVC. Leuke derby’s dus met Zeerobben het volgende programma:
20 aug. 14.45 Zeerobben 2 – Mulier 2
24 aug. 18.45 Minnertsga 2 – Zeerobben 2
27 aug. 14.30 AVC 2 – Zeerobben 2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda