Sport

Darttoernooi fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdagavond was het zover. De Zlatans, de Ronaldo?s en de Messi?s werden ingewisseld voor de Barney?s, Mighty Mike?s en The Powers. Het darttoernooi van fc Harlingen ging van start.

Met een flink gevulde kantine werd er vanaf de 301 gestart met een ‘best of 3’. Dit houdt in dat men twee legs moet winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Op drie borden werd er druk gedart en de jongens moedigden elkaar aan. Ook de meegekomen ouders genoten van het spel. Voordat de finales gespeeld zouden worden, was er eerst patat voor iedereen. Lamb Weston had voor de patat gezorgd en de jongens en ouders lieten het zich heerlijk smaken.
En dan de finales. Na een paar spannende rondes kwamen Arjan Outhuijse en Jelke de Jong tegenover elkaar te staan in de verliezersronde. In deze ronde werd er wederom vanaf de 301 gestart alleen was het nu ‘best of 5’. Maar het was Arjan die de duidelijke winnaar werd en won met 3-0 van Jelke.
In de winnaarsronde, ook vanaf de 301 en ‘best of 5’, stonden Ricardo Wijbenga en Ayrton Dijkstra tegenover elkaar en ook hier was er een duidelijke winnaar. Ricardo won met 3-0 van Ayrton. Dat er op hoog niveau gedart werd was al snel duidelijk. Ricardo wist in de eerste leg van de finale met een prachtige 12 darts uit te gooien. Ook voor de hoogste uitgooi was er een prijs te verdienen en deze prijs kwam op naam van Pascal Zuurmond te staan. Hij had een uitgooi van maar liefst 81.
Een speciaal dankwoord voor de scheidsrechters, wedstrijdleider en kantinepersoneel. Na de prijsuitreiking werd er nog even gezellig na gezeten en kon er terug worden gekeken op een zeer geslaagde avond voor de jeugd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda