Dames 1 sluit seizoen in stijl af: 7-0

HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC speelde afgelopen zondag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het laag geklasseerde Hardenberg. Een wedstrijd die ook in het teken stond van het afscheid van een aantal speelsters.

De ploeg begon ietwat stroef na een paar weken van inactiviteit. Maar na vijf minuten stond toch al de 1-0 op het bord door de ontketende Jeanine Teuben. Zij scoorde ook de 2-0 en Britt Jongejans de 3-0. Toch bleef de motor af en toe haperen. Des te knapper dat de scoorde voor rust door wederom Jeanine en Nynke Arends werd opgevoerd tot 5-0. In de tweede helft was de wil er nog wel maar was de muur van verdedigers die werd opgetrokken door Hardenberg taaier dan voor de rust. Nadat Jeanine Teuben nog een strafbal miste, scoorde Monica Schaafsma haar eerste doelpunt voor dames1 en captain Joyce Heida tenslotte de 7-0.

Het seizoen werd daarmee afgesloten met een prima vierde plek. De doelstelling voor volgend seizoen is ook helder: de top drie (en promotie) moet haalbaar zijn. Dit zal wel gaan gebeuren zonder de afscheidnemende speelsters: Femke Jonkmans, Diene de Jong, Ciska Hooisma, Esmee Kiewiet en Emma van Dijk. Van hen werd in stijl afscheid genomen.
Opstelling: Femke Jonkmans, Ciska Hooisma (Michelle Klijn), Diene de Jong, Caroline Tichelaar (Hilde Nieuwland), Esmee Kiewiet, Tirza Wildeboer, Hannamay Tjalsma (Eva Smits), Joyce Heida, Britt Jongejans (Anna Posthumus), Jeanine Teuben, Nynke Arends ( Monica Schaafsma).