Sport

Dames 1 ongeslagen zaalkampioen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag werd er in De Trije in Franeker gehockeyd en voor de dames 1 van Harlingen waren dit de kampioenswedstrijden. Het programma begon al vroeg en de zenuwen waren voelbaar.

Om 10 uur ’s ochtends speelden de dames 1 tegen Daring. Tegen dit team werd eerder dit seizoen 2-0 winst geboekt, maar het was een sterke tegenstander die niet onderschat mocht worden. De dames begonnen erg sterk aan de wedstrijd en er was ook al aardig wat publiek op de tribune die de dames kwamen aanmoedigen. Dit gaf extra energie en de voorhoede speelde erg goed samen en maakten samen mooie combinaties. Ook de verdediging stond als een huis en de tegenstanders kwamen er niet doorheen. De spanning was aanwezig bij beide partijen en het werd hierdoor een rumoerige wedstrijd. De tegenstanders waren te fanatiek en begonnen slordig te hockeyen. Ook werden er nog kaarten uitgedeeld voor de tegenpartij en moesten er twee dames het spel voor vijf minuten verlaten. Dit was in het voordeel van de Harlinger dames, het werd slim uitgespeeld en de wedstrijd eindigde met 7-0 winst. Een stapje dichter bij het kampioenschap.

De tweede wedstrijd werd om 14:10 uur gespeeld tegen Emmen en de tribune van De Trije was tot de nok toe vol. Het was extra spannend voor de dames van Harlingen, omdat ze moesten hockeyen tegen een ander team dan ze gewend waren van Emmen. Dit was namelijk een sterker team en het kampioenschap hing dus echt van deze wedstrijd af. De dames begonnen zoals voorgaande wedstrijden goed en gefocust aan de wedstrijd. De zenuwen waren onder controle en al snel werd een strafcorner benut door de dames van Harlingen. Het werd 1-0. De verdediging werd constant onder druk gezet en hierdoor was het moeilijk om de voorhoede te bereiken. Toch lukte het de voorhoede met mooi en snel samenspel om ook Emmen goed onder druk te zetten en hier een strafcorner uit te halen. Deze werd benut en het werd 2-0. Er werd nog sterk gehockeyd en uiteindelijk klonk het eindsignaal. De dames 1 van Harlingen zijn ongeslagen zaalkampioen en ze vlogen elkaar als team in de armen. Er werd nog een goed feestje gehouden met het publiek en de dames willen daarom ook speciaal het publiek bedanken voor hun steun en aanmoedigingen. Het was een prachtig zaalseizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda