Sport

Dames 1 HMHC zet perfecte wedstrijd neer

Door Jeroen Pietersma
Na vier hockeyvrije zondagen mocht Dames 1 afgelopen zondag weer op pad naar Lemmer. De Harlinger dames hebben dit seizoen twee keer eerder tegenover dit team gestaan en wisten vrij zeker dat ook deze wedstrijd in winst zou resulteren. Hoe de wedstrijd zou verlopen was de enige vraag. De Harlinger coach gaf de opdracht Lemmer gelijk volledig onder druk te zetten, zodat de tegenstander gelijk achter de feiten aan moet lopen.

Vanaf het beginsignaal zette Dames 1 inderdaad hoge druk en wist dit continu vol te houden. Gelijk werden kansen gecreëerd. Toch merkten de Harlingers dat het warm was en dat het veld van Lemmer zwaar en traag was. Dit weerhield Dames 1 niet om voorwaarts te hockeyen. Het eerste doelpunt viel echter pas na enige tijd. De Harlingers kregen een strafcorner in hun voordeel, die ze benutten door middel van een net ingestudeerde variant. Na het doelpunt kreeg Harlingen meer vertrouwen, wat eenmaal in hun nadeel werkte toen Lemmer met een counteraanval kwam. De Harlinger midden- en voorhoede vertrouwde volledig op de achterhoede, waardoor ze niet terugschakelden. Gelukkig was dat vertrouwen volledig terecht. Keepster Akke van der Laan kwam met een mooie redding. De rest van de wedstrijd wist de achterhoede, die wegens schoolexamens nu onder leiding stond van Monica Schaafsma en Marije Doeksen, de tegenstanders voortdurend terug te dringen. Voor de rust wist Harlingen nogmaals te scoren uit een strafcorner, wat resulteerde in een ruststand van 0-2.

Na de rust verliep de wedstrijd veel soepeler. Dames 1 begon meer te variëren in hun aanval, waardoor meer kansen werden gecreëerd. Uiteindelijk wisten de Harlinger dames nog zes keer te scoren. De dames hebben ondanks het warme weer en het veld een perfecte wedstrijd neergezet met een eindstand van 0-8. Volgende week is het SUPER SUNDAY, wat betekent dat zowel de Harlinger dames thuis spelen gevolgd door Heren 1 van Harlingen. Het belooft een spannende en zeer gezellig dag te worden met muziek, hapjes en drankjes als afsluiting. Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Hoogeveen, waarna Heren 1 om 14.30 uur speelt tegen Sneek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda