Sport

Dames 1 haalt uit tegen de Meeuwen


HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC stuitte zondag op een wat lager geklasseerd team, de Meeuwen uit Emmeloord. Vaak zijn dat juist de moeilijkste tegenstanders en dames 1 was gehavend. Het centrale verdedigingsduo Emma van Dijk en Diene de Jong ontbrak.

 

Al na twintig seconden werd Tirza Wildeboer geveld door een hoge bal in haar gezicht. Even was Harlingen in de war en de gasten vielen aan. Keepster Femke Jonkmans zette haar goede vorm van de laatste weken voort en redde een paar keer prima. Daarna was het over en nam de thuisploeg het heft stevig in handen. Hannamay Tjalsma verving de geblesseerde spits Hester Arends en dat deed ze voortreffelijk. Een loepzuivere hattrick betekende een mooie 3-0 en Britt Jongejans en Nynke Arends maakten het bij rust 5-0. Laatste vrouw was debutante Anna Posthumus en dat deed ze indrukwekkend. Met veel rust aan de bal en snelheid en inzicht was ze een van de uitblinkers. Maar eigenlijk doen we dan de rest van het team tekort want het team liep als een geoliede machine.

Direct na rust maakte Jeanine Teuben de 6-0 en opnieuw Hannamay Tjalsma en Britt Jongejans bepaalden de eindstand op 8-0. Een heerlijk optreden van dames1 voor het talrijke publiek werd daarmee beëindigd. Vrijdagavond wacht Dalfsen en zondag Flevoland.

Opstelling: Femke Jonkmans, Anna Posthumus, Hilde Nieuwland, Caroline Tichelaar, Tirza Wildeboer, Ciska Hooisma (Esmee Kiewiet), Joyce Heida, Britt Jongejans, Eva Smits (Michelle Klijn), Jeanine Teuben, Hannamay Tjalsma (Nynke Arends).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda