Dames 1 gaat knallend de winterstop in

Afgelopen vrijdagavond speelde Dames 1 haar laatste (inhaal)wedstrijd op het veld tegen Lemmer. Vorige keer dat Harlingen tegen Lemmer speelden, wonnen ze met 11-0. De voorbereiding bij de Harlinger dames was erg onrustig, maar de dames waren ervan overtuigd dat ze weer gingen winnen.

De eerste paar minuten van de wedstrijd verliepen ietwat stroef, maar daarna bleek gelijk dat Harlingen nog steeds sterker was dan Lemmer. Er werd veelal gehockeyd op de helft van de tegenstander. Wederom zetten de Harlinger dames mooie aanvallen op en was er veel overspel te zien. Na een klein kwartier kreeg voorstopper Anna Posthumus de gelegenheid om het halve veld over te lopen en knalde de bal hard de cirkel in. Jeanine Teuben maakte hier gebruik van en zette de Harlingers op een voorsprong. Lemmer speelde goed in op de hoge druk van Harlingen en wilde op de counter spelen. Echter was de achterhoede erg scherp en liet Lemmer de Harlinger cirkel niet passeren. Monica Schaafsma wist de bal af te pakken en bracht de bal naar het middenveld. Na mooi overspel werd er uiteindelijk een strafcorner gecreëerd. Door slim spel en goed overzicht van de strafcornerploeg van Harlingen, was het uiteindelijk Hannamay Tjalsma die de bal daadwerkelijk het goal in pushte. Niet veel later benutte zij nog een strafcorner, wat de ruststand op 3-0 bracht.

In de rust gaf coach Jong Min Tamminga goede tips. Harlingen moest meer variëren in haar aanvallen. Na de rust kwamen de dames goed op stoom. Al snel wist Akkefien de Jong gebruik te maken van een harde bal die ze aangespeeld kreeg. Ze tipte de bal langs de keeper het doel in. Dit gaf de Harlingers meer moed en ze begonnen nog meer aanvallend te hockeyen. Manon Schakenbos stond continu vrij en wist Jeanine Teuben aan te spelen die de bal hoog langs de keeper schoot, 5-0. De keepster van Lemmer stond goed te spelen en keerde veel ballen. Toch lukte het Akkefien de Jong en Hannamay Tjalsma nog om te scoren. Met 7-0 winst gaan de Harlinger Dames de winterstop in. De meerderheid van Dames 1 speelt nog competitie in de zaal.
De eerstvolgende veldwedstrijd zal 19 maart plaatsvinden aan de Westerzeedijk, wederom om 12.45 uur.