Sport

Dames 1 enthousiasmeert het publiek

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Dash. Dash is een gelijkwaardige tegenstander en Harlingen kon nog het ??n en ander opnoemen over de vorige wedstrijd tegen Dash.

Met wat gezonde spanning stapten de dames het veld op en toonden gelijk na het fluitsignaal hoe sterk ze waren. Er ontstonden vele aanvallen aan de kant van Dash. Hannah Veerle Touwslager heeft de afgelopen tijd veel geleerd en liet haar kracht weer zien. Met haar snelheid en techniek wist ze de bal meerdere malen van het middenveld met enkele passeerbewegingen de cirkel in te lopen. Toch ontstond er geen doelpunt en was het Dash die hun eerste echte kans gelijk benutte. Het spel van Harlingen was goed en dit frustreerde de tegenstander. Toch wisten zij nog gebruik te maken van hun snelheid, waardoor Harlingen opeens met 2-0 achter stond. Toch bleven ze door hockeyen, wat uiteindelijk werd beloond. De bal werd snel uitgenomen door de achterhoede, waardoor de voorhoede een strafbal kon provoceren. Hannamay Tjalsma wist deze perfect in het doel te schieten. 

De wedstrijd was erg spannend en dat was ook aan het publiek te merken. Ze gingen helemaal op in het spel en waren erg blij met het spel dat Harlingen liet zien. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en Harlingen liet zien wat ze in de afgelopen tijd geleerd hadden. Ook Bonne Cato Meijeraan liet zien dat ze op haar nieuwe positie in de voorhoede perfect tot uiting komt. Ze gebruikte haar snelheid, doorzettingsvermogen en ervaring uit de achterhoede om ballen al voorin te onderscheppen, zodat Harlingen eerder gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk werd een strafcorner gecreëerd, die door Anna Posthumus werd benut. Helaas miste Harlingen nog een aantal kansen en kon Dash ook nog gevaarlijk worden door een paar slordige passes van Harlingen door de spanning. Gelijkspel was het eindresultaat van de laatste wedstrijd voor de winterstop.
Harlingen Dames 1 hoopt na de winterstop de stijgende lijn vast te houden. Bijna het hele team zal tot die tijd zaalcompetitie gaan spelen. Harlingen Dames 1 heeft vier zaalweekenden: 10 december, 7 januari, 13 januari en 21 januari. Na de winterstop spelen zij op 18 maart een uitwedstrijd tegen Hardenberg.

Standen HMHC
Dames 1-Dash 2-2
Veteranen-Roden 5-0
Meisjes A1-Westerkwartier A1 0-2
Meisjes B1-Groningen B5 1-3
Meisjes C1-Leeuwarden C1 1-4
Meisjes C2-Steenwijk C1 1-2
Meisjes C3-Leeuwarden C7 1-6
Meisjes C4-Sneek C3 0-2
Meisjes D1-Groningen D2 4-5
Meisjes D2 Afgelast
Meisjes D3-Westerkwartier D2 1-3
Jongens A1-Sneek A1 1-3
Jongens B1 Afgelast
Jongens D1-Westerkwartier D1 2-3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda