Sport

Copini veld kaatspartij 60+ 2015.

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag 16 augustus vond de jaarlijkse Copini veldkaatspartij 60+ plaats tezamen met de grand caf? Weinstube partij op het kaatsveld van KV Eendracht. De 12 kaatsers 60+ kaatsten met de harde bal volgens het zaalkaats reglement in 3 omlopen in wisselende partuur samenstellingen voor een individueel eindklassement.

Eerste omloop
De partij tussen Frans Alberda met Gerrit Bijdeweg en Hannes Oudendag tegen Douwe Broersma met Teake Koster en Jan van der Heide kende een spannend verloop. Halverwege de partij werd er langs de zijlijn al gesproken van een typisch 5 eersten en 6 gelijk partij. Om en om werd een eerst binnengehaald en werd het inderdaad 5 eersten gelijk. Door een zitbal en het behoud van enkele kaatsen ging het beslissende eerst op een stand van 5 – 5 en 6 – 2 naar het partuur Alberda.

De andere partij ging tussen Jan Tuinier met Harry Oudendag en Thom Zuiderhof tegen Rick Vlieger met Hobbe Kooistra en Gerard Voogd. Jan en Harry vormden een sterk perk en maakten tezamen met een degelijk kaatsende Thom weinig fouten. Rick, net 24 uur terug van 3 weken vakantie in Zuid Frankrijk, moest in het begin van de partij even wennen aan het balgevoel en temperatuursverschil. Het ging tot 2 eersten gelijk op en het 3e eerst met een 6 – 2 voorsprong voor partuur Vlieger werd echter bij een stand van 6 – 6 door een opslagfout alsnog verspeeld. Dit werd het breekpunt in de partij en partuur Tuinier de partij vlot op 5 – 2 + 6 – 0 uitmaakte.

Tweede omloop
Douwe Broersma kaatste met Harry Oudendag en Gerard Voogd tegen Rick Vlieger met Gerrit Bijdeweg en Jan van der Heide. Na een in het begin gelijk opgaande partij begon Rick beter te kaatsen en bezorgde goed tussenspel van Jan zijn partuur op de stand 4 – 5 + 4 – 6 de overwinning. De andere partij ging tussen Jan Tuinier met Hobbe Kooistra en Hannes Oudendag tegen Frans Alberda met Teake Koster en Thom Zuiderhof. Op papier 2 volkomen gelijkwaardige parturen. Het werd voor partuur Alberda met name door veel opslagfouten een teleurstellende 5 – 1 + 6 – 0 nederlaag.

Derde omloop
Rick Vlieger was in deze omloop geloot bij de gebroeders Harry en Hannes Oudendag. Zij kaatsten tegen Frans Alberda met Hobbe Kooistra en Jan van der Heide. Partuur Vlieger walste in nog geen 20 minuten over een uitgeblust partuur Alberda heen met de alleszeggende uitslag van 5 – 0 + 6 – 2. Douwe Broersma kaatste de laatste omloop samen met Gerrit Bijdeweg en Thom Zuiderhof tegen Jan Tuinier met Teake Koster en Gerard Voogd. Het eerste bordje werd op de stand 6 – 6 door partuur Broersma binnengehaald. Bij deze gelijkwaardige parturen liep partuur Broersma wat fortuinlijk uit naar een 5 – 2 voorsprong. Partuur Tuinier herpakte zich echter en kwam terug tot 5 eersten gelijk. Enkele dure opslagmissers in het laatste en beslissende eerst bracht partuur Broersma uiteindelijk bij een stand van 5 – 5 + 6 – 2 de overwinning.

Na het invoeren en verwerken van alle uitslagen in de computer bleken er 2 kaatsers alle 3 omlopen te hebben gewonnen. Hierbij gaf het aantal eersten tegen de doorslag in het voordeel van Hannes Oudendag, welke de 1e prijs voor zich opeiste. Gerrit Bijdeweg werd verdienstelijk 2e. Jan Tuinier nam de 3e prijs mee naar Makkum. Scheidsrechter Age Tichelaar werd met bloemen en een speciale attentie bedankt voor de leiding. De 60+ kaatsers kunnen terugzien op een prima geslaagde veldkaats partij met dank aan de sponsors Copini, de Weinstube , Jumbo en Cor Nijkamp bloemen.

Uitslag Copini veldkaatspartij 60+ 2015

No., Naam, Totaal eersten voor, Totaal eersten tegen

1 Han Oudendag 21 6
2 G Bijdeweg 21 14
3 Jan Tuinier 19 9
4 Harry Oudendag 18 8
5 Rick Vlieger 16 10
6 D Broersma 16 17
7 Thom Zuiderhof 15 13
8 Jan v d Heide 12 16
9 Gerard Voogd 11 18
10 Teake Koster 11 18
11 Hobbe Kooistra 9  13
12 Frans Alberda  8  17

|Doorsturen

Buienradar



Agenda