Sport

Copini 60+ kaatscompetitie weer gezellig

Door Jeroen Pietersma
Het was mooi weer op het Eendrachtterrein en de 60 plussers liepen er dan ook fris en fruitig bij. Twee nieuwkomers waren er Andries Koornstra, uit de bekende kaatsfamilie uit Makkum, en Bote Brandsma, een talent van vroeger en dat is hij nog steeds.

Bote was bij Frans Alberda geloot en ze moesten tegen Rick Vlieger en Klaas Kloosterman. Vlieger c.s. waren aardig in vorm terwijl Bote Brandsma nog even wenne moest en ut zicht was ur oek nog niet. Zijn maat Frans Alberda, anders een topper, zat vooral in het perk nogal eens in de knoei. Bij de stand 3-0 en 4-6 pakten Bote c.s. toch een eerst en leek het nog spannend te worden. Maar niets was minder waar het werd 5-1 en bij de stand 6-4 was het gebeurd met Bote en Frans.

De andere partij ging tussen Douwe Broersma, Wiebe van Dijk en Andries Koornstra tegen Gerrit Bijdeweg, Tommie Zuiderhof en Klaas v.d. Hoek. En Andries had een gloednije kaatswant aan, die had ie vieftien jaar leden al us kocht maar nog nooit gebruukt. Partuur Broersma liep naar een 3-1 voorsprong en het werd 6-6, en Klaas had een dikke kaats slagen bij de voorbeste stuit. De bal kwam achterin bij Douwe en die sloeg op zijn bekende manier, onderhands uit. Klaas stond voor de kaats suu sien grote voet teugen de bal zette maar ut balsje ging er overheen 4-1. En weer werd het 6-6 en weer sloeg Douwe de bal vliegend met een stuit en onderhands uit, en weer stonden de mannen voor de kaats en weer ging het mis, 5-1. In dat laatste eerst gaf van Dijk zo’n slappe bal tussenin, Tommie liep achteruut en Klaas vooruut en dat terwijl ze naar boven keken. Er volgde dan ook een keiharde crash tussen die twee goochemerds. Toen was het wel gebeurd op 5-1 en 6-2 viel de laatste slag en was er weer een eind gekomen aan een leuke avond. Zestig plussers die nog mee willen doen zijn van harte welkom op het Eendrachterrein op maandagavond 19.15 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda