Voetbal

Competitie Waddenrobkes van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag ging bij Zeerobben de landencompetitie van de Waddenrobkes van start, onder prachtige weersomstandigheden en veel belangstelling van ouders en overige familie. Het concept is ongewijzigd gebleven, omdat het zo succesvol is. Elke zaterdagochtend om negen uur voetballen in het stadion van de Waddenrobkes. Ouders, opa?s, oma?s, broertjes en zusjes weten de weg makkelijk te vinden naar het Oostersportpark en genieten net als de voetballers van dit prachtige evenement. Want dat is het.

Nu al hebben zich 23 jonge spelers aangemeld bij de Waddenrobkes, om mee te doen aan de landencompetitie. Aan deze competitie nemen zes landen deel: Engeland, België, Zweden, Italië, Nederland en Brazilië. Vanaf 26 augustus zijn de Waddenrobkes begonnen met de trainingen op woensdagmiddag van vijf tot zes. Met veel plezier wordt het voetbalspelletje op een speelse manier aan de kinderen uitgelegd.

Zaterdagochtend waren de spelers al heel vroeg aanwezig. Iedereen had er erg veel zin in, maar voor de meesten was het toch erg spannend. Ook de ouders langs de kant hadden er erg veel zin in en de bondscoaches niet minder. Met het doorgebroken zonnetje kon het niet meer mis gaan. Het werd een mooi voetbalfeestje. Een selectie.

Ronde 1: Nederland-Italië
Italië had één afmelding, maar omdat Nederland drie spelers had kon er mooi 3 tegen 3 gespeeld worden. Bij Nederland speelden Quinten de Boer, Dani Mateu van der Schoot en Jurre Broersma, met coach Eric de Boer. Bij Italië speelden Stefan Bolte, Jayden Opdam en Vince Tazelaar, met als coach Greetje Opdam. Italië won met 4-2 , dankzij goals van Stefan, die ze allemaal wist te scoren voor Italië, met veel hulp van Jayden en Vince, die de voorzetten precies goed wisten te geven. Hierdoor kon Stefan de mooie goals maken. Quinten wist twee mooie goals te maken voor Nederland, maar dat was net niet genoeg en daardoor was deze overwinning voor Italië.

Ronde 2: Zweden-België
Zweden had het deze wedstrijd erg moeilijk en België wist zich steeds tussen de verdediging door te spelen, waardoor Colin 4 goals wist te maken en Jurre 1. België kreeg meer kansen, maar Zweden ging beter verdedigen. Frederick pakte een bal af en wist hem naar Leon toe te spelen,. Die had een vrije loop richting de goal van de tegenstander. Hij maakte een mooie goal, wat de eindstand op 1-5 zette.

Ronde 3: Brazilië-Zweden
Na een heerlijk glas limonade en voor de coaches een bakje koffie of thee kon ronde drie, tevens de laatste voor deze ochtend, van start gaan. Frederick ging gelijk los. Daar schrok Brazilië nogal van. Zij waren nog niet helemaal klaar voor hem en zo kon hij de eerste goal al gelijk maken. Dat liet Brazilië niet op zich zitten. Ze waren gelijk wakker geschud, waardoor Zweden totaal geen kans meer had en alleen nog maar ging verdedigen. Helaas, met sterke spits Dinan, die vier goals wist te maken, hadden ze totaal geen kans. Jort wist er nog één te scoren, wat de eindstand op 5-1 zette.

Daarna was het tijd voor de penalty’s. Elke week mag elke speler twee penalty’s nemen. Aan het einde van de najaars- en voorjaarscompetitie wordt de penalty-bokaal aan de winnaar uitgereikt.

Meedoen
Kinderen die graag mee willen doen of een keertje willen meetrainen zijn van harte welkom op de woensdagmiddag vanaf vijf uur op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk. Nieuwe spelertjes kunnen makkelijk ingepast worden en kunnen meteen meedoen aan deze spannende competitie. Meer informatie en foto’s op de website van de club. Zaterdag gaat speelronde 2 van start.

1. Italië 3 -9
2. België 3 -6
3. Brazilië 3- 3
4. Nederland 3- 3
5. Zweden 3-3
6. Engeland 3 -3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda