Sport

Combinatie Kwast & Zoon: eind goed al goed

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 17 september werden de Friese postduiven voor de laatste vlucht van dit seizoen gelost in Duffel, op ongeveer 239 kilometer van Harlingen. De vlucht werd in PV De Postduif gewonnen door Pollie, Peter en Mark Kwast die tevens onaangewezen en aangewezen kampioen natoer werden in hun vereniging. Een mooie afsluiting van het vliegseizoen voor deze combinatie die het in 2016 zeker niet cadeau kreeg.

De Friese en dus ook de Harlinger duiven werden afgelopen zaterdag om 10.15 uur gelost in het Belgische Duffel met een zwakke zuidwestelijke wind. De lossingscommissie van de Afdeling had besloten om naar dit station uit te wijken vanwege enkele dreigende slecht weer systemen. Van de 10.190 duiven die in Afdelingsverband meededen, arriveerden de eerste dertig na 190 kilometer vliegen op het voormalige visserseiland Urk. De snelste van deze groep was van Jelle van de Heuvel en deze realiseerde een gemiddelde snelheid van 1395 meter per minuut. De snelste duif uit Harlingen en omstreken landde om 13.17 uur bij OGH-lid Jan Hoogland in Midlum en deze kwam tot 1321 meter per minuut. Jan draaide een dijk van een wedstrijd met bijvoorbeeld zes duiven bij de eerste tien in Samenspel A.

Pollie, Peter en Mark Kwast waren om 13.19 uur aan de beurt. De gemiddelde snelheid van hun topper was goed voor een eerste plaats in de vereniging en een prima zesde plaats in De Kuststrook. In Samenspel A eiste deze duivin een derde plaats voor zich op. In PV De Postduif hadden nog maar zeven leden slechts 61 duiven ingemand. Niet iedereen was in staat om een prijsduif te draaien. Sjouke van der Boom had altijd nog vijf van zijn tien duiven in de prijzen maar werd er qua prijspercentage uit geconcurreerd door Rinnie en Arjen Riem met vijf van de zeven duiven in de prijzen.

Einduitslag Natoer 2016
Na de laatste natoervlucht kon de eindstand worden opgemaakt: Gebroeders Kwast & Zoon zijn zowel onaangewezen als aangewezen kampioen natoer 2016. In beide klassementen worden zij gevolgd door Hok Cornel van Andel en Sjouke van der Boom. De laatste vlucht werd gesponsord door Richard Postma.

PV De Postduif, uitslag vlucht Duffel natoer, zaterdag 17 september 2016
Pollie, Peter en Mark Kwast (3/8) 1, 19, 20
Sjouke van der Boom (5/10) 2, 5, 11, 13, 16
Hok Cornel van Andel (3/8) 3, 9, 15
Hok Dijkstra van Velzen (3/9) 4, 14, 18
Rinnie & Arjen Riem (5/7) 6, 7, 8, 10, 12
Bauke Beimers (1/10) 17

|Doorsturen

Buienradar



Agenda