Voetbal

Caspar de Robles toernooi geslaagd

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag vond de tweede editie van het Caspar de Robles PLUS Lunenborg toernooi plaats onder bijna ideale weersomstandigheden. Voeg daarbij het aansprekende deelnemersveld, een elitekorps aan talentvolle scheidsrechters, de vlekkeloze organisatie en een grote groep enthousiaste vrijwilligers en het zal duidelijk zijn dat dit evenement niet kon mislukken. En dat gebeurde dan ook niet. In tegendeel, Zeerobben kon trots zijn op de organisatie van dit prachtige oefentoernooi, getuige ook de vele complimenten van de deelnemers die de club en de organisatiecommissie na afloop ten deel vielen.

En het toernooi kreeg ook een aansprekende winnaar. Het door oud-Zeerobben trainer geleide Flevo Boys uit Emmeloord ging er met de hoofdprijs vandoor. Nipt, dat wel, want de finale tegen Drachtster Boys eindige in 0-0. Flevo Boys nam de strafschoppen beter en mocht zich daarom tot winnaar laten kronen. 

Daar was heel veel voetbal aan vooraf gegaan. Alle ploegen speelden drie poulewedstrijden en daarna nog een finalewedstrijd. Voor sommigen was het een uitputtingsslag, maar ploegen die al wat verder in de voorbereiding zaten en met een brede selectie naar Harlingen gekomen waren konden daar dan weer van profiteren. Helaas behoorde gastheer Zeerobben tot de eerste categorie. Het ontbreken van een vijftal basisspelers en het tijdens het toernooi door lichte blessures ook nog eens afhaken van Pieter Westra en Higor da Silva, maakte dat Zeerobben geen potten kon breken tegen deze sterke tegenstanders. In de poule werd met 1-0 verloren van zondag hoofdklasser Hollandia uit Hoorn, met 3-0 van komend competitietegenstander Drachtster Boys en met 4-0 van het erg sterk acterende WHC uit Wezep. In de wedstrijd om de plaatsen zeven en acht werd gelijk gespeeld tegen BCV Bergum, waarna Zeerobben de strafschoppenserie nog wel won, dankzij twee gestopte strafschoppen door keeper Theo Nota.
Poulewinnaar werd dus Drachtster Boys dat gelijk speelde tegen WHC, dat echter op haar beurt niet won van Hollandia zoals de Drachtsters wel deden.

Eindstand poule 1:
1. Drachtster Boys
2. WHC
3. Hollandia
4. Zeerobben

In de andere poule was het tot de laatste wedstrijd spannend. Flevo Boys had de langste adem, al hadden ze in de laatste wedstrijd moeite met BCV: 2-1 winst. Twee andere komende competitietegenstanders van Zeerobben, Olde Veste en ON Groningen streden om de tweede plek, nipt beslecht in het voordeel van Olde Veste.

Eindstand poule 2:
1. Flevo Boys
2. Olde Veste
3. ON Groningen
4. BCV

De wedstrijd om de derde plaats werd een verdiende prooi voor WHC en het verloop van de finale is reeds vermeld. De hoofdprijs ging mee in de bus naar Emmeloord.

Nog net voordat de eerste regendruppeltjes van de dag vielen konden de prijzen worden uitgereikt door drie sponsoren. Michel van der Ploeg van Van der Ploeg Schilderwerken mocht een prijs uitreiken aan de beste speler van het toernooi, aangewezen door een commissie van deskundigen. De eer was weggelegd voor Saïd Hassan van Drachtster Boys.
Er waren twee topscoorders ex aequo geëindigd en dus kregen zij beiden een prijs uitgereikt door Rob van der Kooi van het gelijknamige schildersbedrijf. De gelukkigen waren Arnoud Post van Flevo Boys en Jelle Post van WHC.

Natuurlijk was Maurice Lunenborg van de PLUS aan de Kimswerderweg uitgenodigd om als hoofdsponsor van het toernooi de prijzen aan de winnende ploegen uit de reiken. Derde dus WHC uit Wezep, tweede Drachtster Boys en de winnaar Flevo Boys. Naast de geldprijzen waren er voor de winnaars ook fraaie in 3D uitgevoerde replica’s van De Stienen Man.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda