Casco Montage/VVH Heren 1 pakt tweede plek stevig in handen

Afgelopen zaterdag gingen de heren van het Harlinger vlaggenschip naar Groningen om het daar op te nemen tegen de studenten van Veracles heren 1. Dit team stond voorafgaande de wedstrijd op plek zeven, terwijl VVH plek drie in handen had.

Trainer/coach Jan Kamminga koos ervoor om te beginnen met: Johannes Bult op spelverdeling, Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenaanval, Reinier Kwast op diagonaal en Ignarts Bakker en de van blessure herstelde Meindert Paul Kwast. Hedzer Wiersma was weer de libero, Stefan de Jong, Rik Sijtsma, Ewout Schat en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank.

VVH begon stroef aan de wedstrijd. De servepass onder leiding van Hedzer was prima, maar het Groninger studententeam speelde frank en vrij en was handig in de aanval. Gelukkig maakten ze ook genoeg fouten; met name in de serve en passing was het te slordig. Het einde van de set waren het de Harlingers die via de klappen van Marnik en Reinier de set binnenhaalden (21-25).

De tweede set was zeer zwak van Harlinger zijde. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar toen begon aan de kant van VVH een foutenfestijn. De servicepass was goed, maar aanvallend lukte werkelijk niets, waardoor Veracles naar 9-3 uitliep. Er werden time-outs genomen, Rik en Ewout kwamen binnen de lijnen maar qua spelbeeld veranderde er weinig. De Groningers kregen meer vertrouwen, waardoor de servedruk van hun kant beter werd. Met een 25-10 eindstand in de set, kreeg VVH letterlijk een pak rammel.

De derde set, waarin Sjoerd binnen de lijnen kwam op Meindert Paul zijn plek, gaf Jan zijn mannen mee de armen op te stropen en harder te werken. Het spel golfde op en neer, maar VVH was er stukken beter bij dan de vorige set. Via een serveserie kwam VVH op een 6-11 voorsprong, maar zuinig waren ze hier niet op. Veracles trok de stand gelijk (11-11) en het bleef tot het einde van de set gelijk op gaan (21-21). Boven de twintig was VVH net iets sterker en effectiever. Zo scoorde Reinier makkelijk in de aanval, was er een killblok van Ignarts op 23-22 en maakte nogmaals een killblok van Johannes een einde aan de set (24-26). Een 1-2 voorsprong voor de Skûtsjeboys dus.

Het verliezen van de derde set deed schijnbaar pijn bij de Veraclieden. In de vierde set liep VVH al snel uit en behield het deze voorsprong door harde klappen van Koen en Marnik. Ewout kwam wederom binnen de lijnen voor Johannes en spelverdeelde een zeer nette set. De set ging eenvoudig naar Harlingen (18-25), waardoor het de achtste overwinning van het seizoen (uit negen wedstrijden) liet noteren.

Het was niet de beste wedstrijd van de Harlingers, maar na een zeer zwakke tweede set liet VVH veel vechtlust zien. Een groot compliment moet ook gegeven worden aan de jonge passer-loper Koen Sikkema die zich alweer uitstekend staande wist te houden in de passing. Door de 4-0 nederlaag van HVV, heeft VVH nu een drie punten voorsprong en de tweede plek stevig in handen.
Komende zaterdag staat weer een thuiswedstrijd in de Waddenhal op het programma. Hekkensluiter Captains Kangeroe uit Hardenberg mag het om 19.00 uur tegen Harlingen opnemen.