Sport

Casco Montage/VVH Heren 1 blijft matig presteren

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd naar Slagharen op het programma. Tegenstander van de dag was promovendus en concurrent in de middenmoot van de Tweede divisie: Side-Out. Wederom was het teleurstellend wat de Harlingers lieten zien, waardoor de derde opeenvolgende nederlaag werd geleden.

Al in de eerste set bleek de thuisploeg scherper en overtuigender. Side-Out wist meer servedruk te produceren, waardoor de Harlingers door een matige servepass amper tot uitgespeelde aanvallen wist te komen. Meedoen om de eerste set te winnen was zodoende al snel een onmogelijke taak, waardoor de blik moest worden gericht op de tweede set.

Ook in deze set was het niet overtuigend wat VVH in de serve en pass, maar qua vechtlust en blokafspraken ging het wel al beter. De slordigheid in de pass werd door spelverdeler Johannes Bult in deze fase opgelost door Koen Sikkema in de pipe-aanval op te zoeken. Via de servedruk van vervolgens Marnik Agema en Ewout Schat doorbrak VVH al eerste de twintig-puntengrens. Side-Out knokte vervolgens voor wat het waard was en wist via goed serveren en blokkeren, VVH van scoren te beletten. Ook set twee ging zodoende ook naar de mannen uit Slagharen.

In set drie en vier waren beide ploegen vervolgens erg aan elkaar gewaagd. Waar VVH de punten scoorde door harde aanvallen, was het Side-out die juist vaker wist te scoren door hun serve-blokkeerplan goed uit te voeren. Set drie ging naar de thuisploeg, maar set vier was voor de bezoekers uit Harlingen. Hierdoor ging de ploeg dus niet puntloos naar huis.

Wederom een teleurstellend optreden van VVH, die vooral in de vastigheid weer te kort kwam. Serverend was het niet moeilijk genoeg, terwijl in de servepass weinig ballen exact bij de spelverdeler kwamen. Zoals zo vaak dit seizoen, was de tegenstander hen op deze vlakken de baas. Als de ploeg de weg weer naar boven wil inslaan, zal het deze facetten weer sterker moeten maken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda