Sport

Bv Centraal verliest opnieuw van bv De Lichtboei

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tweemaal per seizoen spelen beide biljartverenigingen tegen elkaar, een uit- en een thuiswedstrijd. Afgelopen donderdag werd er in Hotel Centraal gespeeld. Vroeger was Centraal vaak de betere, maar tijden veranderen.

De eerste wedstrijd was die tussen Sieb Homminga en Geert Wouda en deze laatste liet er geen gras overgroeien en won met een serie van zeven in de derde beurt gedecideerd de partij. Op de andere tafel speelden Richard Zeinstra, toch niet een van de minsten op biljart-gebied, en Freddy van der Ven tegen elkaar. Freddy begon met een serie van zeven en later nog één van elf en tien en daardoor kwam de arme Richard, die alleen maar kon toekijken, niet in zijn spel en verloor dik. De stand was 0-4 voor De Lichtboei.

Toen kwam de strijd tussen Henk Metz en Hessel Engbringhof. Twee spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Henk startte goed met een serie van zeven, kwam toen wat in een dip om het op het laatst weer op te pakken. Hessel scoorde ook geregeld, maar een wat hogere serie dan drie bleef uit. Na deze lange, spannende partij trok Henk aan het langste eind.
Harry van der Slacht nam het op tegen Rinne Huizinga, die deze avond door omstandigheden niet optimaal presteerde. Harry speelde redelijk en won. Zo was de stand ineens weer gelijk 4-4. Corrie Hobma nam het op tegen Marcel van der Meer. Corrie kon deze avond alleen maar de brand krijgen in zijn sigaartje en verloor kansloos van een toch niet bijster goed spelende Marcel.
Ido Homminga probeerde tegen Siete de Rover de stand weer gelijk te trekken, onder het motto ‘zonder klos vaart niemand wel’ lukte dat ook. Siete boog deemoedig het hoofd, stand 6-6.

Nico Outhuyse speelde tegen Jan Jorna. In dertig beurten, 54 caramboles, maakte de constant spelende Nico korte metten met Jan, die beduusd verloor. Theo Kalksma moest aantreden tegen een geduchte tegenstander, Frits Werther. Theo startte voortreffelijk, maar moest ook wat meer caramboles maken dan Frits die geduldig op zijn kans wachtte. Theo kreeg een inzinking en het was gedaan met de koopman; Frits zegevierde breed lachend. Stand weer gelijk.
Jan Outhuyse en Frans Seinen maakten er een korte partij van. Frans wou niet zolang aan de tafel staan en was in 24 beurten klaar en liet Jan wat bedremmeld achter. Stef Foekema ging de strijd aan met Theo Zijlstra en wat Stef ook probeerde er kwam geen fatsoenlijke serie op het groene laken. Wat wel opviel was de concentratie van Theo, normaal laat hij zich afleiden, maar hij wist nu waar het omging. Stef verloor al mokkend dik.

Omdat De Lichtboei twee spelers minder had dan Centraal speelden Freddy en Frits nog een tweede partij. Jan Faber speelde tegen Frits en deze laatste had zijn kruit verschoten of het werd te laat voor hem. Jan speelde constant, had na twintig beurten al 39 en toen stokte de productie, voor de laatste vijf caramboles had hij elf beurten nodig, maar Frits werd gedecideerd aan de kant gezet. Hierdoor werd de stand 10-12.
De laatste partij zou de beslissing moeten brengen, het zou een gelijkspel of winst voor De Lichtboei kunnen worden. De laatste wedstrijd ging tussen Guus Gerritsen van der Hoop en Freddy. Deze laatste was ongenaakbaar deze avond. Guus speelde niet alleen tegen Freddy, maar ook tegen zichzelf en nog een tegenstander langs de kant. Freddy maakte de partij in dertig beurten uit (51 caramboles ) en bezorgde zo De Lichtboei de winst, het werd hierdoor 10-14. Voorzitter Henk Metz reikte met een wat sip gezicht de beker opnieuw uit aan Freddy van De Lichboei, maar wel met de opmerking dat dinsdag 25 maart Centraal revanche zal nemen. Zo kwam een einde aan de altijd gezellige biljartavond.

|Doorsturen

BuienradarAgenda