Sport

BV Centraal verliest opnieuw

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen donderdag speelden in Hotel Centraal de biljartvereniging van Centraal en De Lichtboei tegen elkaar. Zij spelen twee keer tegen elkaar, uit en thuis. Het leek er halverwege de avond op of Centraal een geweldig pak slaag zou krijgen, maar op het eind van de avond viel de nederlaag van Centraal nog mee. Er waren weer mooie, spannende en onverwachte partijen bij.

Omdat Centraal over meer spelers beschikte dan De Lichtboei, moesten enkele spelers daarvan twee wedstrijden biljarten. 

De avond begon met de strijd tussen Nico Outhuyse en Freddie van der Ven. De laatste begon met een serie van negen en Nico wist dus wat hem te doen stond. Het lukte niet en na 28 beurten maakte Freddie zijn 50 caramboles en won.
De tweede wedstrijd was Hesset Hutchinson tegen good-old Geert Wouda. Hesset startte prima met een aantal mooie caramboles en daar keek Geert van op en dacht er het zijne van. Helaas stokte de productie en won Geert afgetekend. De tweede winstpartij voor De Lichtboei. Misschien kon Richard Zeinstra in zijn partij tegen Marcel ven der Meer daar verandering in brengen.
Richard, net terug van een paar weken op Lanzarote en blijkbaar nog last van een jetlag, moest zijn meerdere in Marcel erkennen.
Ido Homminga nam het op tegen een nieuwe speler van De Lichtboei namelijk ex-grensbewaker Dirk de Keijzer. Zij maakten er een pracht partij van en Ido leek onbedreigd op de overwinning af te gaan. Maar Dirk kwam sterk terug omdat Ido de laatste carambole maar niet kon maken. Dat lukte in de dertigste beurt en in de nabeurt slaagde Dirk erin de laatste drie caramboles wel te maken en zo werd het remise.
Stef Foekema, de sterbiljarter van Centraal, speelde tegen Leo Rinkel. Stef startte goed, maar daarna ging het minder, vooral op het eind van de wedstrijd maakte Stef geen carambole meer en won Leo.
Voor Theo Kalksma stond er een moeilijke wedstrijd tegen de onberekenbare Hendrik Nieuwenhuis op het programma. Eenvoudige ballen worden soms door hem gemist, maar de moeilijkste maakt hij toverballen van. Theo deed er alles aan, kwam heel dichtbij. Hij verloor nipt.
Foppe Wiep Molenaar had als tegenstander de soms veel pratende en alles horende Theo Zijlstra en Foppe wist niet wat hem overkwam. Theo startte met een serie van tien, daarna zeven beurten niets en daarna begon hij weer. Foppe spartelde wat tegen en maakte in de voorlaatste beurt nog een serie van elf, het mocht niet baten en Theo won.
Halverwege was de stand 1-13 , Centraal werd overklast. In de tweede helft zou Centraal zich enigszins herstellen. Of dat nou kwam doordat de beste spelers van Centraal nu aan bod kwamen of door het nuttigen van wat meer consumpties, zowel door de tegenpartij als de thuisclub.

Corrie Hobma gaf het goede voorbeeld in zijn partij tegen Frans Seinen. Frans moest nog één carambole maken om te winnen, dat lukte maar niet en zo won Corrie.
Jan Faber speelde tegen Hesset Engbringhof en zij maakten er ook een mooie en spannende partij van. De basis werd door Jan gelegd door het maken van een serie van negen. Hesset kwam in de na beurt één carambole tekort.
Anne van der Meer kreeg Geert Wouda, die dus zijn tweede partij speelde en was warm gedraaid, als tegenstander. Geert begon voortvarend, kreeg een kleine inzinking, kwam die te boven en wist te winnen.
Harry van der Slacht had een geduchte tegenstander in Frits Werther. Ook dit werd een spannende partij, ze waren aan elkaar gewaagd. Om het uit te maken moest Harry twee caramboles maken, helaas bleef het bij één, zege voor Frits.
Henk Metz tegen Dirk de Keijzer werd beslist in een korte partij. Henk gaf in 21 beurten, vooral met een geweldig slot van 18 caramboles in zes beurten, de verbaasde Dirk het nakijken.
Frank Ploeg wist zijn partij ook te winnen, Leo Rinkel had in zijn eerste partij zijn kruit verschoten. Frank won gedecideerd.
Jan Outhuyse versloeg Frans Seinen die ook voor de tweede keer aanbod kwam. Frans zag Jan in het begin zijn slag slaan en was niet meer in te halen.
De laatste partij ging tussen Guus Gerritsen van der Hoop en Freddie van der Ven. Het werd vanwege het late tijdstip een halve partij. In zestien beurten werd Freddie door Guus verslagen.

De eindstand werd hierdoor 11-17 in het voordeel van De Lichtboei. Voorzitter Henk Metz bedankte iedereen voor de mooie biljartavond en reikte aan een glunderende voorzitter, Freddie van der Ven, de wisselbeker uit en beloofde na Pasen, 18 april, revanche te zullen nemen in De Lichboei.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda