Voetbal

Blijft Zeerobben in het spoor van de koplopers?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de twee topwedstrijden van vorige week - beide eindigden in een gelijkspel - staan er weer twee wedstrijden uit de kop van de ranglijst op het programma. Nummers ??n en twee Blauw Wit ?34 ? Leeuwarder Zwaluwen kruisen de degens in de hoofdstad. Zeerobben zal het opnemen tegen de nummer drie Be Quick uit Dokkum.

Deze ploeg is via de nacompetitie in de tweede klasse beland, waarin ze in het verleden al jarenlang hebben geacteerd. Twee voetbalseizoenen terug stond deze wedstrijd in de derde klasse op de rol. De toenmalige spits en topscorer aller tijden van Zeerobben 1, Willem Faasse, zorgde mede door een fabelachtig doelpunt van zijn voet voor de overwinning in de stad van Bonefatius.
Het team uit Dokkum heeft een uitstekende reeks achter de rug. De eerste wedstrijd werd maar net met 2 – 1 verloren van Blauw Wit ’34. Daarna alleen maar overwinningen, met een uitschieter tegen Kollum, 7 – 0. Afgelopen zaterdag dus een knap gelijkspel tegen Leeuwarder Zwaluwen.
Zeerobben kan dus zaterdag aanstaande aan de bak in de uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum. Willen de mannen van Schotanus niet verder op achterstand komen, dan zal er minimaal één puntje meegenomen moeten worden naar Harlingen, liefst meer natuurlijk. Alleen Patrick van der Veen zal na de rode kaart van afgelopen zaterdag niet beschikbaar zijn. Waarschijnlijk zal Jordy Torenbeek zodanig hersteld zijn, dat hij weer op zijn vertrouwde positie ingezet kan worden. De spelers en de staf hopen op een sportieve strijd met weer veel ondersteunende belangstelling uit Harlingen.

Programma tweede klasse I zaterdag 8 november 

Blauw Wit '34-Leeuwarder Zwaluwen

Be Quick Dokkum-Zeerobben

VVI-Rijperkerk

Hardegarijp-Heerenveense Boys

Kollum-Fean '58 't

CVVO-Oeverzwaluwen

Veenwouden SC-Wâlde De

|Doorsturen

Buienradar



Agenda