Sport

Biljartvereniging de Lichtboei

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dinsdagavond 23 december werd de kerstwedstrijd van Biljartvereniging de Lichtboei gespeeld. In de eerste ronde speelden M. v.d. Meer tegen B. Nadema. Marcel begon goed maar halverwege kwam Bertus goed terug. Hij moest de overwinning echter aan Marcel laten.

Bij P. Haarsma tegen G. Wouda het ging tot de negende beurt gelijk op, maar toen zette Piet aan en trok hij de partij naar zich toe. J. Jorna verloor van een goed spelende H. Nieuwenhuis. L. Winkel tegen B. Cornel ging gelijk op, maar in de laatste beurt ging Leo er met de overwinning vandoor. ‘Good old’ R. van Stee verloor tegen Th. Zijlstra ondanks het trainingskamp van Rinus in Spanje. R Huizinga begon zeer sterk tegen F. Seinen maar wist het niet af te maken. H. Engbringhof speelde een slechte partij tegen F. v.d. Ven en had als excuus: ik ben naar te veel kerstenmarkten in Duitsland geweest.

In de tweede ronde Haarsma tegen Van der Meer, met een sterk spelende Piet die Marcel geen schijn van kans gaf. Winkel won zijn partij tegen Nieuwenhuis. F. Seinen moest het tegen Th. Zijlstra opnemen, maar Theo gaf Frans geen kans. Toen een hele mooie partij tussen P. Haarsma en F. v.d. Ven. Deze matadors gaven niet toe en het ging gelijk op maar Freddie wist nipt te winnen. Hierna Winkel tegen Zijlstra en laatstgenoemde wist met overmacht te winnen.
In de finale speelde Freddie tegen Theo. Deze partij ging gelijk op maar een strek spelende Theo won deze partij en werd door Freddie gefeliciteerd met de overwinning. F. Seinen en Fiena werden bedankt voor de lekkere hapjes. Eenieder werd een gezellig kerstfeest en een gezond 2015 toegewenst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda