Sport

Biljartvereniging Centraal houdt HHHH-partij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Elk jaar op de twee laatste donderdagavonden voor de kerst, spelen de leden van Centraal hun HHHH-partij. Er is ook dit jaar gespeeld in een A- en B-poule. De lengte van een partij is het aantal in de competitie te maken caramboles gedeeld door drie en er komen dan nog drie caramboles bij.

Zoals elk jaar ware er enorm spannende partijen bij en er waren natuurlijk ook verrassingen. In poule A was Nico Outhuijse beide avonden niet erg op dreef, hoewel hij met nog één carambole te maken, een paar keer - dus nipt - verloor. Toch wilde hij een partij winnen en zwager Frank Ploeg was de klos. Bij wie het ook niet van een leien dakje ging, was Theo Kalksma. Hoe vaak de bal er achterom ging is bijna niet te tellen. Harry van der Slacht speelde de ene keer fantastisch en een partij daarna liet hij het lelijk zitten, maar wist de helft van zijn te spelen wedstrijden te winnen. Jan Faber speelde niet slecht en won ook de helft van zijn partijen. Opmerkelijk was wel dat hij als enige de latere winnaar wist te verslaan. Frank Ploeg liet het wat afweten. Normaal is hij in dit soort partijen bijna niet te verslaan, maar deze keer ging het echt niet. De twee bollebozen in deze poule waren Richard Zeinstra en Guus Gerritsen van der Hoop. Aan elkaar gewaagd en door anderen bijna niet te verslaan. Toch verloren zij een partij. Maar Richard was Guus de baas in het onderlinge treffen.

In de B-poule ontbraken twee spelers op de tweede avond. Hierdoor werd het speelschema geheel op zijn kop gezet. Stef Foekema had zijn partijen vooruit gespeeld. Hij won er maar één, was dus uitgeschakeld. De vier overgebleven spelers moesten uitmaken wie de winnaar zou worden. Corrie Hobma kon de winst na de eerste avond bijna niet meer ontgaan. Maar zoals gezegd veranderde de situatie. De loting bepaalde dat Jan Outhuijse en Henk Metz tegen elkaar speelden. De andere partij was tussen Ido Homminga en Corrie Hobma. De winnaars speelden om plaats 1 en 2. De verliezers om de derde prijs. Henk verloor van Jan en Corrie versloeg Ido. De finale ging dus tussen Jan en Corrie. Halverwege de avond werden de wedstrijden onderbroken en gingen de biljarters naar de eetzaal, waar een gedekte tafel stond. Chris Bouma en zoon Vincent hadden lekkere rollades gebakken, deze werden opgediend in twee sauzen. Iedereen genoot van deze maaltijd. Aan het eind van de avond reikte voorzitter Henk Metz met een toepasselijk woordje de prijzen uit.

A-poule
1. Richard Zeinstra
2. Guus Gerritsen van der Hoop
3. Jan Faber

B-poule
1. Jan Outhuijse
2. Corrie Hobma
3. Henk Metz

|Doorsturen

Buienradar



Agenda