Sport

Biljartverenging Centraal wint ruim van De Lichtboei

Door Jeroen Pietersma
Na twee achtereenvolgende nederlagen tegen bv De Lichtboei werd het wel weer eens tijd voor Centraal om te winnen. Ja, als dat dan gebeurt, gebeurt dat ook goed. De Lichtboei startte voortvarend, maar toen Corrie Hobma de eerste partij voor Centraal won, was het hek van de dam. Uiteindelijk won Centraal negen van de dertien partijen.

In de eerste partij van Richard Zeinstra tegen de voorzitter van De Lichtboei, Freddie van der Ven, maakte de laatste duidelijk dat het wat hem betrof De Lichtboei voor de derde overwinning op rij zou gaan. Richard deed zijn uiterste best, mikte vaak goed, maar toen Freddie een serie van zeventien maakte was het gebeurd met de koopman.
Op de andere tafel speelde Nico Outhuyse tegen Piet Haarsma. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Hoewel Nico op het eind nog wat tegenstribbelde won Piet gedecideerd. Zo stond het na twee partijen 4-0 voor De Lichtboei.
Toen was het de beurt aan Corrie Hobma, hij nam het op tegen Geert Wouda. Deze probeerde het wel, maar Corrie won afgetekend en liet dat ook horen.
Jan Faber moest het opnemen tegen de vaak onberekenbare Hessel Engbringhof. Het werd een slopende partij die met één carambole door Jan werd gewonnen. Zo was de stand weer in evenwicht.
Toch zou De Lichtboei weer op voorsprong komen. In een marathonpartij moest Hessel Hutchinson zijn meerdere erkennen in Rinne Huizinga, het scheelde maar twee caramboles.
Een degelijk spelende Ido Homminga wist de wat uit vorm zijnde Marcel van der Meer duidelijk te verslaan. Opnieuw een gelijke stand.
Hierna begon de opmars van Centraal. De goed spelende Theo Kalksma maakte er tegen zijn opponent Jan Jorna een spannende wedstrijd van. Toen Theo uit was had Jan de nabeurt en moest nog twee caramboles, helaas maakte hij er maar één en won Theo dus.
Stef Foekema liet tegen Theo Zijlstra zien wie de beste was. Theo begon zwak, had toen een opleving, maar met maar drie poedels in de hele partij, was Stef veruit de betere.
De overwinningen van Centraal werden even onderbroken toen Jan Outhuyse het niet kon bolwerken tegen Frans Seinen. In het midden van de partij had Jan een kennel aan poedels en verloor zijn partij.
Anne van der Meer had die partij gezien en dacht bij zichzelf: ik moet Leo Rinkel verslaan, en dat deed hij ook over duidelijk. Hierdoor werd de stand 12-8 in het voordeel van Centraal.
Henk Metz, de voorzitter van Centraal nam het op tegen een geduchte tegenstander Frits Werther, die vaak lachend probeert zijn tegenstanders uit het evenwicht te brengen. Bijna lukte dat ook, maar hij kwam twee caramboles tekort.
Er waren toen nog twee partijen die gespeeld moesten worden en omdat De Lichtboei twee spelers minder had dan Centraal, speelden Hessel Engbringhof en Freddie van der Ven nog een partij. Het was al laat op de avond en na het nuttigen van enkele drankjes werd het zicht blijkbaar wat minder voor beiden.
Foppe W. Molenaar liet geen spaan over van Hessel, die een hoog gehalte aan dwarse streepjes scoorde.
Ook Freddie was niet de Freddie van de eerste partij. Hij ging duidelijk kopje onder tegen een subliem spelende Guus Gerritsen van der Hoop. Hierna kon de eindstand worden opgemaakt. Het werd een 18-8 overwinning voor Centraal, een duidelijke revanche dus.
Voorzitter Henk Metz bedankte iedereen voor de mooie avond en kon blij kijkend de wisselbeker in ontvangst nemen van Freddie van der Ven. Opnieuw een geslaagde avond tussen de twee Harlinger biljartclubs. In april is de return in De Lichtboei.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda