Sport

Biljarten in Wijnaldum

Door Jeroen Pietersma
WIJNALDUM - Zeven derde klasse-leden van biljartvereniging Jacob Tolsma hebben vrijdag 19 september in de Bijekoer te Wijnaldum gestreden om de prijzen. Dit was de eerste wedstrijd van het Jubileumseizoen 2014 -2015 die het bestuur had uitgeschreven, want in de maand maart 2015 bestaat de Kaart- en biljartvereniging Jacob Tolsma honderd jaar.

Om 19.00 uur gingen ze na een loting los. De eerste partij ging tussen Piet Rutten en Anton Ligthart, dit was een korte partij. In 18 beurten wist Piet Rutten de partij te winnen tegen Anton Ligthart. Anton begon goed maar kon het niet afmaken, Piet Rutten was te sterk. De tweede partij ging tussen Pieter W. den Hollander en David Teerling. Pieter wist deze partij te winnen in 32 beurten met een moyenne van 0.531; helaas kwam David er niet aan te pas. De derde partij was Geert den Hollander tegen Petra Nauta. Dit was een slechte partij; in 37 beurten ging Petra alsnog met de eer strijken.

Ron Leen had een staand nummer geloot en moest het in de tweede ronde opnemen tegen Piet Rutten. Deze speelde de sterren van de hemel; in 16 beurten maakte hij Ron Leen af. Deze maakte in de eerste beurt nog wel een serie van 4 caramboles maar meer kwam er niet uit. Pieter W. moest het in de tweede ronde opnemen tegen Petra Nauta. De anders zo goed spelende Petra Nauta kon het van Pieter W. den Hollander niet winnen; deze maakte de partij uit in 11 beurten met een moyenne van 1.545. Pieter W. den Hollander was de eerste finalist.

Petra Nauta en Ron Leen streden om de derde prijs. Ron Leen speelde steeds beter en maakte de partij uit in 21 beurten en won zo de derde prijs. De finale werd Piet Rutten tegen Pieter W. den Hollander. In 12 beurten maakte Piet Rutten deze partij uit met een moyenne van 1.33. Na een geslaagde wedstrijdavond kon de wedstrijdleider rond 23.00 uur de waardebonnen en de wisselbeker uitreiken aan: 1) Piet Rutten, 2) Pieter W. den Hollander en 3) Ron Leen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda