Sport

Beweegdiploma populair onder de jongste sporters

Door Jeroen Pietersma
Sinds september is V&K-Stenen Man officieel gecertificeerd voor het aanbieden van het Nijntje beweegdiploma. Sinds de start van de lessen die door Juf Petra Borsch tijdens de peuterlessen gym worden gegeven zijn de groepen alleen maar gegroeid.

Al veel peutertjes en kleuters vonden hun weg naar de gymzaal op dinsdag- en woensdagmiddag (respectievelijk in ’t Vierkant en Het Noorderlicht) om lekker actief met leuke oefeningen bezig te gaan. Omdat er in brede zin aan bewegen wordt gedaan is het erg goed voor de motoriek. Kinderen leren balanceren, springen, gooien, vangen, klimmen en klauteren en nog veel meer tijdens deze lessen. Alle takken van sport zijn dus eigenlijk verenigd in deze beweeglessen. Bovendien is het samen sporten ook erg leuk voor de kinderen.

Na verloop van een bepaalde tijd krijgen de kinderen tijdens een Nijntje beweeg evenement (waar ouders en belangstellenden de verrichtingen van hun kinderen kunnen komen bekijken) een beweegdiploma uitgereikt. Binnen het Nijntje beweegdiploma zijn er twee verschillende diploma’s te behalen, eentje voor de allerjongsten en een voor de wat oudere kinderen, een soort vervolg op deel één. Er is nog steeds ruimte om je aan te melden voor deze beweeglessen. Alle informatie is te vinden op www.venk-stenenman.nl of via info@evnk-stenenman.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda