Sport

Berber Koornstra Nederlands Kampioen sprong

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen weekend was in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap turnen dames in Waalwijk. Aan het einde van het wedstrijdseizoen blijven uiteindelijk 36 deelnemers over die op de zaterdag mee mogen doen aan de meerkamp finale (vier toestellen). V&K-Stenen man deed mee met twee deelnemers: Berber Koornstra en Senna de With.

Beiden gingen op haar na niet door naar de meerkamp finale. Omdat Berber bij de beste deelnemers op sprong eindigde tijdens de halve finale, mocht ze meedoen met de toestelfinale op zondag. Er werd per toestel (sprong, brug balk en vloer) gestreden om de beste plek. Berber maakte een goede kans op goud, maar op het moment suprême de beste prestatie neerzetten blijft een spannende zaak. 

Tijdens de wedstrijd doe je twee sprongen over de pegasus. De eerste sprong van Berber was een tsukahara gehurkt, de tweede een half in, heel uit. Met een score van 12.500 eindigde ze op een fantastische eerste plek en dat betekende goud voor Berber. V&K-Stenen Man is er erg trots op al een aantal jaar achtereen op het NK mee te doen en de afgelopen keren behaalden turnsters een gouden of zilveren plak.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda