Sport

Bekkema ontsnapt tegen Vrieswijk

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag had de competitieleider weer vijf partijen voor de onderlinge competitie uit de hoge hoed getoverd. Gezegd mag worden dat in dit jubileumjaar van Excelsior de spanning in de groepen om te snijden is. De onderlinge verschillen zijn minimaal en ook deze week eindigden vier van de vijf partijen onbeslist.

Joop Huizenga pakte vorige week nog knap een punt, maar kon dinsdag tegen Klaas van Keimpema geen potten breken. Al binnen het half uur kon Klaas de punten mee naar huis nemen. Jan Stelwagen en Koop de Vries waren eveneens aan elkaar gewaagd en konden beide de winst niet vinden, waardoor de punten werden gedeeld. De meest opmerkelijke partij was die tussen Dick Bekkema en Kor Vrieswijk. In een zeer boeiend eindspel leek Kor zijn opponent vakkundig vast te spelen en had de winst voor het grijpen. Door de tijdsdruk plaatste hij echter een positioneel onvoordelige afruil, waardoor Dick ontsnapte aan een nederlaag en tot zijn eigen opluchting nog een punt overhield aan het duel. 

In de B-groep speelden Rinze Postma en Elle van Keimpema een gelijkwaardige partij. Een puntendeling was het logische gevolg. Nico Poelsma speelde een prima partij tegen Marco Bekema. Beide mannen konden de damlijn bereiken. Ondanks een schijf voorsprong kon Marco de winst niet vinden en pakte Nico een dik verdiend punt.
Deze week speelt het viertal van Excelsior in de vijfde ronde van de provinciale competitie een uitwedstrijd. Tegenstander is dan damclub Huizum uit Leeuwarden. Een uitgebreid verslag hiervan leest u in de krant van dinsdag.

Uitslagen onderlinge competitie
A-groep
K. van Keimpema- J. Huizenga 2-0
J. Stelwagen- K. de Vries 1-1
K. Vrieswijk- D. Bekkema 1-1
B-groep
N. Poelsma- M. Bekema 1-1
R. Postma- E. van Keimpema 1-1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda