Sport

Bekema verslaat (eindelijk) Poelsma

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Vorige week was er geen reguliere onderlinge ronde, maar werd er wel volop gestreden in de provinciale competitie. De dammers van Excelsior reisden af naar Donkerbroek, waar men het zelfs met een man minder voor elkaar kreeg een ruime 3-9 overwinning te boeken.

Heerenveen ging in eigen huis met 4-8 onderuit tegen Oerterp en Twijzelerheide liet in eigen huis Lemmer kasloos: 12-0. Er is nog één ronde te spelen in de PFDB-competite. Op vrijdag 13 maart strijden Bolsward/Workum en Twijzelerheide om het kampioenschap in de 2e klasse. Excelsior neemt het dinsdag zeventien maart in hun laatste wedstrijd op tegen hekkensluiter Heerenveen. Afgelopen dinsdag kwamen er weer acht leden in actie tijdens de onderlinge competitie. Hieronder weer een overzicht.

A-groep
E. van Keimpema-K. Vrieswijk 1-1
Elle van Keimpema pakte in zijn partij tegen Kor Vrieswijk een verdienstelijk punt. In een partij die tot het einde boeide, stond Kor in een vijf om vijf eindspel positioneel sterker, maar doordat hij zich verkeek op een schijf wist Elle nog een laatste strohalm te pakken en een punt aan z’n totaal bij te schrijven.

B-groep
M. Bekema-N. Poelsma 2-0
Marco Bekema wist eindelijk weer eens punten te pakken tegen Nico Poelsma. De laatste onderlinge overwinning dateerde van twee seizoenen geleden. Na een zeer moeizame opening wist Marco met een beetje geluk schijfwinst te boeken en een opening te forceren. Nadat hij een schijf tot dam kon kronen, wist hij de partij toch nog simpel uit te spelen.

Schaduwcompetitie
K. van Keimpema-D. Bekkema 1-1
In de partij tussen drs. Klaas en Dick Bekkema leek Dick met een schijf voorsprong de betere papieren te hebben, maar Klaas verraste door dam te halen, waardoor er een lastig eindspelletje leek te ontstaan dat Klaas prima neutraliseerde met een logische puntendeling tot gevolg.

K. de Vries-R. Postma 2-0
De partij tussen Koop de Vries en Rinze Postma kende aan het einde van de rit geen verrassende uitslag, maar beide mannen maakten er een mooie partij van. In het eindspel had de geroutineerde Franeker het betere van het spel en kon de twee punten veilig stellen. Ondanks de nederlaag kon Rinze de speelzaal met opgeheven hoofd verlaten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda