Sport

Bekema verrast tegen Bekkema

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op deze winterse dinsdag werkten de leden van Excelsior in speelzaal Koegelbult weer een volledig programma af in de onderlinge competitie. Een aantal partijen bleken net als de temperatuur buiten: je werd er niet warm van.

Zo was Jan Stelwagen duidelijk een paar maten te groot voor Nico Poelsma en boekte en simpele, vlotte en verwachte overwinning. Rinze Postma liep in zijn partij tegen Joop Huizenga, naar eigen zeggen door een domme zet, tegen een achterstand aan. Joop nam dit cadeautje dankbaar aan en ging er met de volle winst vandoor. Elle van Keimpema profiteerde van een complete off-day van broer Klaas. Hierdoor was de slag om Sexbierum al binnen het uur in zijn voordeel beslist.
Twee partijen deden de temperatuur in de damzaal stijgen. Marco Bekema kwam tegen Dick Bekkema weliswaar in de hekstelling, maar wist zich daar met de nodige moeite uit te combineren. Hierna ontstond ruimte op het middenveld. Hierbij lette Marco goed op en kon naar dam combineren, maar kon niet voorkomen dat ook Dick de damlijn wist te bereiken, waarna niet veel later beide mannen een puntendeling overeen kwamen.
Tot slot de partij tussen Kor Vrieswijk en Pieter Hijlkema. Kor leek een voordelig vier-om-één eindspel te halen, maar Pieter had zijn dam zo gepositioneerd dat het voor Kor onmogelijk werd een tweede dam te halen, waardoor ook hier tot remise werd besloten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda