Sport

Bekema kampioen in B-groep

Door Jeroen Pietersma
In damzaal De Koegelbult spelen de leden van Excelsior komende weken de laatste partijen van het seizoen, maar de kampioen in de B-groep is bekend. Marco Bekema sleepte afgelopen dinsdag die felbegeerde titel in de wacht.

In zijn laatste onderlinge partij tegen Klaas van Keimpema hield Marco het hoofd koel toen hij schijfwinst boekte. Klaas blunderde kinderlijk door twee schijven cadeau te doen. Hierna moest Klaas vol voor de winst gaan, maar Marco werkte hier niet aan mee en pakte verdiend de winst. 

Joop Huizenga speelde in zijn partij tegen Rinze Postma een prima partij. Positioneel stond hij sterk, maar hij vergaloppeerde zich en moest genoegen nemen met een puntendeling.
In de A-groep heeft Johan Beuker de beste papieren. Afgelopen dinsdag speelde hij tegen Dick Bekkema. De man die Johan in de eerste ronde nog een punt afsnoepte. De partij zal de boeken in gaan als 'battle of the crocs' zoals de mannen het mooi verwoorden vanwege hun gekozen schoeisel. Dick speelde een prima partij, maar verkeek zich op een zet, waarna Johan materiaalwinst kon boeken en Dick sportief de hand van zijn opponent schudde.
Ook werden er nog twee oefenduels gespeeld. Nico Poelsma daagde Elle van Keimpema uit die duidelijk een maatje te groot bleek. Kor Vrieswijk en Koop de Vries speelden een interessante oefenpot. Koop leek met lege handen te komen staan, maar wist toch nog een puntje te stelen van Kor.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda