Sport

Bekema en Ferwerda stunten in kerstweek

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In verband met de feestdagen wordt er dinsdag 30 december niet gedamd en daardoor speelden afgelopen dinsdag de leden van damclub Excelsior de laatste speelronde van het kalenderjaar. Vanwege de kerstvakantie was niet iedereen aanwezig, maar konden er toch drie partijen voor de onderlinge competitie worden uitgevochten en werden er twee duels in de schaduwcompetitie afgewerkt. De eerstvolgende competitieavond is dinsdag 6 januari. Hier de (verrassende) uitslagen:

K. de Vries-R. Postma 2-0
Koop de Vries is na de zege op Rinze Postma Excelsiors ´herbstmeister´. De damnestor uit Franeker bouwde al vroeg in de partij een redelijke voorsprong op tegen de oud-leraar die plots wakker schrok en er goed voor ging zitten om de schade te beperken. Koop bleef echter alert en gaf niks weg, waardoor de Franeker victorie kraaide.

S. Ferwerda-K. Vrieswijk 1-1
Sjoerd Ferwerda speelde tegen titelverdediger Kor Vrieswijk een zeer degelijke partij en maakte het de Achlumer knap lastig. Kor is echter niet voor één gat te vangen en gaf geen centimeter ruimte, waardoor er een mooie en spannende partij ontstond. Beide mannen speelden foutloos, waardoor Sjoerd een zeer verdienstelijk punt bij zijn totaal kon schrijven.

K. van Keimpema-M. Bekema 1-1
Dat niet altijd alles is wat het lijkt, ondervond drs. Klaas in zijn partij tegen Marco Bekema. De groenteman is het hele seizoen al hopeloos uit vorm, maar speelde tege Klaas z’n beste partij van het seizoen. Klaas pakte na een ‘slagveld’ in het centrum weliswaar een schijf voorsprong, maar Marco had positioneel een sterkere stand. Hierdoor ontstond er een mooi spel, waarin heel nauwkeurig geschoven moest worden. Voor beiden was het oppassen geen fatale beslissing te maken en daar beide geen winstmogelijkheden zagen, werd er een puntendeling overeengekomen, waarna Marco eindelijk weer eens lachend het speellokaal verliet.

Voor de schaduwcompetitie werden nog twee partijen gespeeld. Dick Bekkema trok aan het langste eind in zijn partij tegen Dick Bekkema en Jan Sloot en Jouke Geertsma deelden de punten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda