Sport

BB-partij biljartvereniging Centraal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Verdeeld over twee avonden hielden de biljarters van Hotel Centraal hun jaarlijkse berenburg-partij. Het is een maatspartij, door loting wordt bepaald welk tweetal samen speelt. De te maken caramboles van beide spelers worden samengeteld, gedeeld door twee en de partij moet worden besloten met een driebander. En deze driebander, als die niet zo snel gemaakt wordt, zorgt er vaak voor dat de achterliggende partij nog langszij komt.

Alle tweetallen speelden tegen elkaar in een halve competitie. Er waren weer veel spannende partijen en vaak moesten beiden nog de beruchte driebander maken. Als de tegenpartij deze maakte werd er verloren met één carambole verschil. Ook merkbaar was het verschil in vorm van spelers op de eerste of tweede avond.

Richard Zeinstra en Harry van der Slacht werden aan elkaar gekoppeld. Zij speelden wat wisselvallig, soms de sterren van de hemel en dan als een krant, aldus Richard. Gelukkig was Harry er nog om hem wat op te beuren en het goeie voorbeeld te geven. Maar, weer volgens Richard, niets wilde branden. Ze wonnen maar twee van hun wedstrijden. Ido Homminga en Guus Gerritsen van der Hoop was ook een paar apart. Op de eerste avond lukte er niets tot grote wanhoop van Guus, hij snapte er niets van. Ja en dan gaat je maat, Ido, ook mee in de ellende. Wel was er een groots herstel op de tweede avond, maar dat herstel kwam te laat. Twee maten, Jan Faber en Jan Outhuyse waren aan elkaar gekoppeld en omdat ze in een andere partijvorm ook wel samenspelen, werd er veel verwacht van hen. Wel opvallend was de winst tegen Guus en Ido. Verdere partijen gingen verloren.

Op de tweede avond moest Jan Faber het doen zonder de andere Jan, hij bleef ziek thuis en als vervanger werd F.P. opgeroepen. Helaas lukte het niet om tot winst te komen deze avond. De twee buren Nico Outhuyse en Stef Foekema speelden samen en op papier en ook in de praktijk een moeilijk te kloppen duo. Toch werden ze op de eerste avond verslagen door Harry en Richard. Daarna kregen ze de smaak te pakken en wonnen alles tot de laatste wedstrijd.
Henk Metz en Foppe W. Moolenaar bleken toen te sterk. Nico wist wel waardoor ze verloren. Henk en Foppe moesten de tweede avond vier partijen spelen. Ze begonnen tegen Harry en Richard en dat leek uit te draaien op een nederlaag. Maar Foppe kreeg de geest en maakte de partij uit. De tweede partij werd verloren van Guus en Ido en ook Corrie Hobma en Theo Kalksma, het gouden duo, wist hen te verslaan. Maar in de laatste partij werd een ruime overwinning behaald op de concurrenten voor de prijzen, Nico en Stef.
Zoals net al gezegd, er was op beide avonden een gouden duo. Ze verloren maar één partij en wel van Nico en Stef. Theo en Corrie hebben het voordeel dat beiden laten horen dat ze aanwezig zijn, maar nu lieten ze het ook zien op de groene tafel. Ze vullen elkaar op veel gebieden aan, dus ook met biljarten. Het motto van Corrie is: ‘je moet ze maken’, iets wat Theo met ‘zo is het’ beaamde. En daar is geen speld tussen te krijgen. Ze wonnen dus en dat was ook te horen, iedereen vond hen wel het beste paar. Zo kwam er weer een einde aan deze spannende en leuke avonden en kon voorzitter Henk Metz op gepaste wijze de prijzen, bestaande uit flessen berenburg, uitreiken.

Eindstand
1. Corrie Hobma en Theo Kalsma
2. Henk Metz en Foppe W. Moolenaar
3. Nico Outhuyse en Stef Foekema
4. ldo Homminga en Guus G.van der Hoop
5. Richard Zeinstra en Harry van der Slacht
6. Jan Faber en Jan Outhuyse en F.P.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda