Sport

Attie Nauta wint 1000 meter-kampioenschap

Door Jeroen Pietersma
De sportmastersafdeling van zwemvereniging de Vikings organiseerde op de maandag na de ?drie? Kerstdagen voor de zeventiende keer het 1000 meter-kampioenschap. Een mooie gelegenheid om wat van de extra binnengekregen vetten en koolhydraten kwijt te raken. Met twintig sporters aan de start voor deze uithoudingsproef was er een mooi deelnemersveld. De masterafdeling van de Vikings, die al een aantal jaren niet alleen meer bestaat uit triatleten en duatleten, maar ook uit zwemmasters (vaak oud-zwemmers) is trouwens een bloeiende tak van de zwemvereniging.

In de afgelopen maanden had trainer Sipco de zweep erover gelegd, zodat iedereen goed voorbereid aan de 1000 meter kon beginnen. Vanaf het begin nam Marco Brouwer de leiding, maar hij zag na 400 meter Attie Nauta voorbijkomen en een paar honderd meter later werd hij ook door Sander Jilderts gepasseerd. Attie slaagde erin om nog onder de vijftien minuten te finishen en bijna driekwart minuut later tikte Sander aan. Marco moest in de tweede helft nog veel tijd prijsgeven, maar wist nog wel Marjon Douma en Jan Waling Huisman voor te blijven. In de groep daarachter werden hier en daar onderling nog een paar hevige gevechten geleverd voor een betere positionering en waren de uiteindelijke verschillen maar klein, soms minder dan een tel.
Het lag niet voor de hand dat er vele p.r.’s gezwommen zouden worden, omdat de meesten al heel vaak aan deze wedstrijd hadden meegedaan en de jaartjes bij sommigen ook beginnen te tellen. De betrekkelijke nieuwkomers Frank Petersen, Peter Hoogstra en Roeland Feenstra smaakten gelukkig wel het genoegen van een persoonlijke besttijd.
Johannes Hoekstra was de enige die aan alle edities heeft meegedaan, op de voet gevolgd door Jelle Haan en Nereus van der Zee, die één keer verstek moesten laten gaan.
In de traditionele nazit na afloop stond bestuurslid Gerrit van der Ploeg kort stil bij het overlijden afgelopen zomer van Jan Jorna. Jan, die 85 jaar werd en een aantal jaren de oudste triatleet van Nederland was, heeft veel voor de zwemvereniging betekend en was ook in sportief opzicht een voorbeeld voor velen. Verder wenste Gerrit ieder een gezond en sportief 2016 en bedankte hij Ritske Flootman en Albert van der Ven voor de organisatie van de wedstrijd en Rinnie Brandsma en Wim Burrie voor de uitstekende catering.

Uitslag Kampioenschap 1000 m seizoen 2015-2016
Attie Nauta 14:55
Sander Jilderts 15:39
Marco Brouwer 16:25
Marjon Douma 16:47
Jan Waling Huisman 16:51
Ritske Flootman 18:12
Tijmen Nieuwenhuizen 18:19
Janneke Buikhuizen 18:42
Jelle Haan 19:17
Martin Treub 19:29
Frank Petersen 20:44 p.r.
Albert v/d Ven 21:44
Gerrit v/d Ploeg 22:39
Peter Hoogstra 22:50 p.r.
Roeland Feenstra 23:35 p.r.
Johannes Hoekstra 23:55
Karim Fathi 24:18
Jose Gillissen 24:19
Frederica Huizenga 25:25
Nerus v/d Zee 32:10

|Doorsturen

Buienradar



Agenda