Voetbal

Angstgegner terecht of niet?

Door Jeroen Pietersma
De tegenstander van zaterdag thuis op het Oostersportpark geeft de supporters van Zeerobben het gevoel om hem met ontzag tegemoet te treden. Met name het bezoek aan Oudega (GS) roept herinneringen op aan de spanning van de strijd en het geluk van een late treffer. Thuis heeft Zeerobben in de afgelopen twee seizoenen ogenschijnlijk minder problemen gehad gezien de twee maal ruime winst.

Toch zal trainer Arjen Postma zijn equipe op scherp moeten zetten, want zijn confrère van De Wâlde heeft duidelijk wat recht te zetten. Immers de eerste twee partijen (uit tegen Veenwouden 2-1 en thuis afgedroogd door Hardegarijp 0-5) leverden nul punten op. Over de waarde van deze wedstrijden valt nog moeilijk iets te zeggen in dit stadium. Maar de wil om te winnen zullen de bezoekers uitstralen. 

De gastheren stellen daartegenover een bijna volledig inzetbare selectie, waar de strijd om een basisplaats elke speler scherp houdt bij de training en zeker ook tijden de wedstrijd. Ook de winst van afgelopen zaterdag helpt natuurlijk om met vol vertrouwen en overtuiging zaterdag om drie uur te starten. De basis van het elftal staat al zo’n beetje vast, toch staan er nog voldoende kwalitatief uitstekende voetballers te trappelen van ongeduld. Het antwoord ligt bij de technische staf.
Interessante duels voor Hardegarijp 6 punten) uit naar Meppel en Veenwouden thuis tegen Joure (6 punten). We heten onze gasten uit Oudega (GS) van harte welkom op het Oostersportpark en hopen met onze supporters op een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd. Zaterdag 17 september: Zeerobben-De Wâlde, aanvang 16.00 uur.

Let op
Om de leden van Zeerobben de gelegenheid te bieden om de uitvaart bij te wonen van Tjalling Dijkstra, begint de wedstrijd morgen niet om 15.00 uur maar om 16.00 uur.

Programma zaterdag 17 september tweede klasse I
CVVO - Be Quick Dokkum
Meppel FC - Hardegarijp
Nijland - Broekster Boys
Stiens SC - VVI
TONEGO - Grootegast FC
Veenwouden SC - Joure SC
Zeerobben - Wâlde De

|Doorsturen

Buienradar



Agenda