Voetbal

Afscheidswedstrijd Niels Outhuyse bij fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na 22 jaar voetbal in het eerste elftal van rkvv Robur, vv Sneek en fc Harlingen neemt Niels Outhuyse afscheid van het zogenaamde prestatievoetbal. Vorige week speelde hij zijn laatste duel voor fc Harlingen 1. In deze periode speelde Niels inclusief beker- en oefenwedstrijden ongeveer 650 duels voor de diverse clubs. Het grootste gedeelte ?in dienst? van Robur. In deze periode werden kampioenschappen, periodetitels en degradaties meegemaakt.

In 2003 maakte Niels een uitstap naar vv Sneek, dat destijds uitkwam in de eerste klasse. Onder trainer Henk de Jong, de huidige trainer van sc Cambuur, werd de noordelijke beker veroverd en op een haar na ook de landelijke beker voor amateurclubs (tweede plaats). Na het avontuur in Sneek keerde Niels terug naar zijn oude liefde Robur. Afgelopen jaar werd daar nog een jaartje fc Harlingen 1 aan vast geplakt.

Nu neemt Niels afscheid van het eerste en gaat een stapje terug doen naar het vierde. Hierin spelen veel oud-spelers van het eerste elftal van Robur en ook zijn twee broers Joost en Daniël. Slechts eenmaal voetbalden ze samen in één elftal. De bedoeling is om dit wat vaker te laten gebeuren.

Vanavond om 19.30 zal er een afscheidswedstrijd plaatsvinden tussen ‘Team Niels’ (met oud-ploeggenoten uit de loop der jaren) en Oud Sneek (met oud-ploeggenoten van Niels uit zijn tijd bij vv Sneek). De wedstrijd vindt uiteraard plaats bij fc Harlingen aan de Vierkantsdijk. Eenieder is welkom om deze wedstrijd bij te wonen en na afloop gezellig even bij te praten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda