Voetbal

Afronding Voetbalacademie FC Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zondagmorgen om negen uur was het een drukte van belang op het voetbalveld van FC Harlingen aan de Vierkantsdijk vanwege de wekelijkse voetbalacademie. Een genot om te zien hoeveel speelvreugde de kinderen hebben, die hier al maanden aan meedoen. Het betrof de laatste zondagse training. In maart worden de trainingen hervat en kun je een vervolgtraining krijgen. Velen hebben zich hier al voor opgegeven. Ditmaal op de vrijdagavond. Er komen nu twee groepen, de beginners en de gevorderden.

Intussen is er tussen de voetballertjes van Robur en Harlingen een sterke band ontstaan. Het speelt geen rol van welke club je voorheen lid was. Je bent nu van FC Harlingen en dat voelen ze allemaal. Het bestuur, hoofdtrainer Jaap de Jong en zijn assistent-trainers hebben dit in korte tijd bewerkstelligd.

Ook het gezamenlijke ontbijt dat aan iedere training vooraf gaat is een succes. Dit wordt volgend jaar voortgezet. Na de training mochten alle deelnemende spelertjes hun voetbaldiploma in ontvangst nemen. Maar eerst werden alle trainers in het zonnetje gezet en kregen ze een heerlijke taart aangeboden door bakkerij Elsinga. Jaap de Jong bedankte alle deelnemers en de vrijwilligers voor hun inzet. Ook een compliment aan de ouders die iedere zondag vroeg uit de veren moeten. Verder het kantinepersoneel die alle voorbereidingen zoals broodjes smeren en barwerkzaamheden voor hun rekening namen. Jolanda Bouwhuis van bakkerij Elsinga kreeg ook veel dank voor het sponseren van het brood en de lekkernijen. Een leuke attentie viel haar ten deel.

Een voor een werden de spelers door Jaap de Jong naar voren geroepen om hun diploma glunderend in ontvangst te nemen. Ook enkele spelertjes van Zeerobben hadden de academie gevolgd, waarmee maar eens werd bewezen dat sport verbroedert. Tevens kan men stellen dat de komst van de voetbalacademie een geweldige investering voor de toekomst van het voetbal in Harlingen zal zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda