Sport

Activiteiten bij TV Ready

Door Jeroen Pietersma
In september werd het zomerseizoen bij tennisvereniging Ready afgesloten met de traditionele jaarlijkse clubkampioenschappen. In april gaan de voorjaarscompetities weer van start. Hiervoor hebben zich inmiddels al 29 teams aangemeld. Maar dat wil niet zeggen dat er momenteel niets te doen is op het Cleem Heegerpark aan de Achlumerdijk. Integendeel. Ook in de hal worden op doordeweekse avonden en in de weekenden de nodige wintercompetities gespeeld.

Maar dat is niet alles. Al brainstormend aan de bar ontstond het idee om op zondag na de Kerstdagen Het Uitbuiktoernooi te organiseren. Inschrijven kon via de website www.tvready.nl. En dat werd een succes, want al binnen 24 uur kon organisator Karla van Dijk de inschrijving sluiten omdat het maximaal aantal deelnemers was bereikt.
Op 27 december werd het toernooi gespeeld. In het mix-toernooi kwam iedereen twee keer veertig minuten in actie. Bij de dames was de eerste prijs voor Irene van Schoonhoven met zestien gewonnen games. Zij wist net iets meer games te scoren dan Eva Pennewaard die tweede werd met vijftien games. Bij de heren was het nog spannender. Daniël Kalkhuis en Arjen de Wit behaalden beiden dertien games. Daniël had echter een stuk minder games tegen, werd winnaar en zag daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

Nauwelijks een week later was het weer raak. In korte tijd wist Karla opnieuw een groep tennissers op de been te krijgen. Dit keer voor Het Beste Wensen toernooi dat zaterdagavond 2 januari gespeeld werd. Iedere deelnemer had zijn eigen culinaire specialiteit bereid en meegenomen naar de knusse kantine waar Alie en Meintje weer paraat stonden. Een grote variatie aan lekkernijen van snert tot gevulde wraps en van hartige quiche-taart, Arretjes-cake tot gevulde eieren kwamen op de tafels te staan. Alle hapjes werden weggespoeld met de door voorzitter Marion Verruijt meegebrachte champagne. Na de toost op het nieuwe jaar werd er uiteraard fanatiek, maar ook met veel plezier getennist.
Bij de dames stak Janita Vonk er met kop en schouders bovenuit, ze had twintig games op haar naam staan en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Goede tweede werd Miranda de Boer met vijftien games. Bij de heren was het razend spannend. Maar liefst drie mannen hadden zestien games op de teller staan. Na het nodige plussen en minnen kon organisator Karla van Dijk de eerste prijs overhandigen aan haar eigen echtgenoot Eddy. Voornamelijk door zijn twee ijzersterk spelende partners van die avond, Klaaske Talman en Miranda de Boer, mocht hij de set luxe snijplanken mee naar huis nemen. Gerrit de Vries werd tweede bij de heren, maar ook hij ging, na slim ruilwerk met Janita, met een set snijplanken naar huis.

Dit waren niet de laatste wedstrijden in de hal, want de diverse competities gaan gewoon door. Eind maart staan de 32e Open Harlinger Ton Buijzen Sport Halkampioenschappen op het programma. Dit meerdaagse toernooi is al vele jaren een succes. Inschrijven voor dat toernooi kan via toernooi.nl. Meer weten? Neem dan een kijkje op www.tvready.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda