Voetbal

7e speelronde Waddenrobkes: Itali? ongrijpbaar

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Toen alle Waddenrobkes nog in diepe slaap lagen kletterde de regen volop op de ramen. De bondscoaches lagen al lang wakker. Moeten we de tactiek misschien aanpassen nu we voor het eerst in de regen gaan spelen? Maar nee hoor, toen de muziek weer uit de speakers in het stadion kwam voor de altijd prachtige vlaggenparade was het droog en konden de jongste talenten weer heerlijk voetballen. En er was meer goed nieuws. Deze winterperiode gaan de Waddenrobkes gewoon door met voetballen. Na topoverleg is de kogel door de kerk en is de wintercompetitie in de Waddenhal een feit. Een prachtig resultaat door de inzet van alle vrijwilligers. En dan nu de competitie.

In de eerste wedstrijden werd er weer volop gescoord. Een mooie wedstrijd was Nederland tegen Denemarken die in 3 -3 eindigde. Nederland is in vorm de laatste weken. Tess Siccama zorgt vanuit de verdediging voor de passing naar de twee opkomende spitsen Litho Fernandes en Justin Poortman. Beiden worden met de week gevaarlijker. Dit alles onder het toeziend oog van coach Litho Fernandes.

Denemarken, onder leiding van Stephan Gaasbeek, is een lastig te kloppen ploeg. Denemarken is defensief zeer sterk. Dylan Visser staat z'n mannetje in de verdediging en Daimen Gaasbeek is de man op het middenveld. Hij zorgt voor de passing richting de spits Dominique Brouwer. Dominique is een kwelgeest voor elke verdediger met z'n altijd fanatieke inzet en met z'n techniek scoort hij menig doelpunt! Ook Italië was weer scherp aan de wedstrijd begonnen. Kroatië werd met 3 - 0 verslagen. Ierland zat vandaag in de lappenmand Bondscoach Sasker Volbeda was ziek en ook Nicolai Francois en Jayden Opdam moesten op het allerlaatst afhaken. Gelukkig kon Angela Amels de honneurs waarnemen als bondscoach en dat ging uitstekend! Ierland stond nu wel met 2 veldspelers. Gelukkig had hoofdcoach Edwin Zijlstra een passende oplossing voor Ierland, er werd een speler bij Kroatië geleend want die speelden vandaag met een wissel. Zo kon Ierland in de eerste wedstrijd toch nog een knap resultaat neerzetten tegen Brazilië: 1-1.
 
In de tweede ronde was het enorm spannend bij de wedstrijd Kroatië tegen Brazilië.  door een prachtige goal van Jurre Boskma (en ik geloof dat het de eerste was!) stond het lang 1-0 voor Brazilië. Maar door de enorme vechtlust van de Kroaten konden de Brazillianen de tegentreffer niet voorkomen. Door goed verdedigend werk van Lars Petersen kreeg Jelte Boere de bal. Hij knalde de bal vanaf de achterlijn zo in de voeten van Stan Hollander en die wist er wel raad mee en scoorde de gelijkmaker!  Daarna hadden beide ploegen nog kansen op de overwinning maar de bal wou er gewoon niet meer in 1-1. En wederom was het de SQUADRA ASSURRI die een belangrijke overwinning tegen het sterke Zweden boekte. Er werd maar liefst met 4-1 gewonnen. De altijd beladen topper Nederland - Engeland werd gewonnen door de Britten. Engeland onder leiding van Martin Kingma is de ploeg van passie en strijd, Hidde Leguijt en Jort Kingma zorgen voor goed verdedigingswerk en passing naar voren en daar staat Daimen Kamsma. Een heerlijke voetballer die nooit stopt. Een aanwinst voor elk team.
 
Na de limonade stond ronde 3 al weer op het programma, Bondscoach Angela Amels had haar boys van Ierland perfect geïnstrueerd. De score tegen Kroatië liep op naar 7-1. En ook nu weer was Italië de betere het werd een keurige 2 - 0 overwinning tegen de Belgen. Brazilië wist weer de winst te pakken en zet toch echt een stijgende lijn in en gaat na vorige week Kroatië nu ook Uruguay voorbij op de ranglijst. Denemarken won met 4-1 van Engeland en Uruguay tegen Nederland werd 0 - 3 in het voordeel van de Hollanders.
 
En toen zat het er al weer op Italië is weekwinnaar. Grijpen ze de titel???  Er zijn nog 3 ploegen in de achtervolging dus ze zijn er nog niet!!! Nog 2 zaterdagen te gaan en dan weten we wie er kampioen wordt van deze spannende landencompetitie.

De stand om de penalty bokaal
1 - Davey Volbeda , Sem Zijlstra en Hidde Leguijt 13x raak.
2 - Litho Fernandes en Dylan Visser 12x raak.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda