Voetbal

5e Speelronde Waddenrobkes Voorjaarscompetitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - En ja hoor, het was al weer zaterdag. Eindelijk waren de weersvoorspellingen gunstig en kon er lekker gevoetbald worden met een klein voorjaarszonnetje aan de hemel. Opnieuw moest er wat geschoven worden omdat wat spelers afwezig waren. Maar dat was ook dit keer weer geen probleem en dat werd uiterst sportief opgelost. Het streven is om alle teams?op gelijke sterkte in te delen, zodat er een spannend competitieverloop?is. En ook vandaag werd er weer een nieuw Waddenrobke welkom geheten. Levi Munnikes had?al eens mee gedaan in de zaal?en vanaf vandaag dus ook op het veld. Levi komt team Denemarken versterken.

Ronde 1:
België - Nederland: De derby van de lage landen was de eerste wedstrijd en wat voor één. België had op voorhand de beste papieren als we naar de stand in de competitie kijken maar daar was tijdens de wedstrijd niks van te merken. Nederland, onder leiding van interim coach Erik de Boer, vocht zich letterlijk in de wedstrijd. Het was Sil Goiinga die ook de score opende voor de Nederlanders en dat was verdiend. Maar België bezit ook veel vechtlust en veerkracht. En onze zuiderburen kwamen goed terug. Het was uiteidelijk Lanvin Warmerdam die de gelijkmaker wist te maken en dit werd tevens de eindstand. 1-1.

Brazilië - Engeland: ''Kick and Rush'' van Engeland  tegen het ''Tikkie Takka'' van Brazilië. Gelukkig was coach Sasker Volbeda weer hersteld van de griep en kon hij met z'n boys Davey, Bram en Hidde aantreden tegen het hoog geklasseerde Engeland. Mike, Lars en Collin van Engeland bezetten op dit moment de 2e plaats van de ranglijst dus Brazilië was gewaarschuwd. Al snel kwam Engeland op voorsprong. Het was spits Mike die vanuit de verdediging van Engeland werd gezocht en gevonden 0-1. Coach Sasker deed wat omzettingen bij z'n team en al gauw ging het beter met Brazilië. Het vertrouwde samenspel werd langzaam zichtbaar en Brazillië werd gevaarlijker. Het was dan ook verdiend dat Davey de gelijkmaker maakte voor Brazilië en dat de teams beide een punt overhielden aan deze wedstrijd.

Kroatië - Argentinië: Bondscoach Stephan Gaasbeek kon weer over z'n voltallige team beschikken: Entheny, Silvan en Damien moesten het opnemen tegen de Messi's van coach Jaco Kalfsbeek. Jaco had de beschikking over Jurre, Felix en Thomas. Sven werd vandaag uitgeleend aan Nederland. Het was een open wedstrijd met mooi voetbal. Je kunt echt zien dat de ploegen beter gaan voetballen. Het was Kroatië die er met de winst vandoor ging. Entheny, Silvan en Damien van Kroatië wisten allemaal 1x te scoren. Alleen Felix van Argentinië wist iets terug te doen in de score 3-1. Overige uitslagen: Spanje - Denemarken 1-4, Italië - Uruguay 3-1, Ierland - Zweden 1-2.
 
Ronde 2:
Uruguay – Zweden was vandaag toch wel de spannnenste pot die we gezien hebben. Uruguay had vandaag een mannetje te weinig en die extra man die ze nodig hadden kwam toevallig uit team Zweden namelijk Hessel. Het werd een zeer open wedstrijd met veel goals en mooie acties. De score ging steeds gelijk op van 1-0 naar 1-1, van 2-1 naar 2-2, van 2-3 naar 3-3 en echt in de allerlaatste seconde is het toch Zweden die de winst pakt! Match Winner is Justin Jilderts met de winnende treffer. Beide bondscoaches Rene en Richard waren vol lof over hun team. Er werd goed samen gespeeld en daardoor kwamen er mooie acties en uiteindelijk mooie goals! Complimenten voor Roy, Justin en Simone van team Zweden en Raimon, Justin en Hessel van team Uruguay voor deze mooie pot voetbal.

Nederland – Spanje. Bondscoach Erik had met z'n mannen vertrouwen getankt in de vorige wedstrijd tegen België en ging vol voor de winst tegen het Spanje van Bondscoach Brian Opdam. Dominique, Frederick en Jayden van team Spanje moesten ook nog Dilan afstaan aan Denemarken. Het was team Nederland die de bovenliggende partij was. Sil Goiinga was vandaag in bloedvorm. Opnieuw wist hij de score te openen. Spanje probeerde met goed samenspel de gelijkmaker te forceren maar miste wat geluk bij de afronding. Spanje ging risico's nemen en dat werd hun fataal. Quinten wist de bal te onderscheppen bij een spaanse aanval en wist de bal te passen naar de vrijstaande Sil en deze wist opnieuw te scoren. Eindstand zelfde als bij het echte Oranje van afgelopen woensdag 2-0.

België - Ierland: Lang was het een spannende wedstrijd tussen de Ieren en de Belgen.  België was knap op voorsprong gekomen door goed doorjagen van de Belgen en een knappe afronding van Lanvin. Maar team Ierland bezit over dappere strijders. Sem wist de bal goed te onderscheppen en de bal kwam bij Riemer terecht. Die wist met een mooie rush de 1-1 te maken. Maar al snel kwam België weer op voorsprong. Opnieuw was het Lanvin die de 2-1 maakte. Ierland zette België nu goed onder druk Stan miste een goeie kans op de 2-2. Het was Ralph van België die nog net het schot van Stan kon blokkeren. De Ieren bleven lang hoop houden op de gelijkmaker maar het was Jelte Boere die alle hoop aan duigen schoot. Met een knap afstandsschot maakte hij de 3-1 en dat was ook de eindstand.
Overige uitslagen: Denemarken - Brazilië 3-0, Engeland - Kroatië 6-1, Argentinië - Italië 1-6.
 
Ronde 3: 
Engeland - Italië: Een topper op papier. Beide ploegen doen het goed in het klassement. Coach Lito van Italië beleefde al een uitstekend morgen. Dylan, Bauke en Lito hadden alle wedstijden nog gewonnen en waren op weg naar de titel weekwinnaar. Vorige week werd deze titel nog in de allerlaatste wedstrijd verspeeld en dat was Lito vandaag niet van plan. Zelfs Lito was afgelopen week in training gegaan om er alles aan te doen om de weektitel binnen te slepen. Italië was dan ook een maatje te groot voor Engeland het werd maar liefst 5-0 voor Italië. 

Kroatië - Denemarken: Denemarken had vandaag ondanks een bijna geheel nieuwe samenstelling ook alle wedstrijden gewonnen. Bondscoach Martin Kingma had alleen Nicolai Francois als vaste waarde. Gelukkig komt daar nu Levi bij en Dilan was vandaag van Spanje overgekomen.  Ook Denemarken kon de titel weekwinnaar nog grijpen. Maar het stugge Kroatië was de tegenstander. Het werd een spannende wedstrijd maar een winnaar kwam er niet. 2-2 geen weektitel voor Denemarken maar doordat Engeland een mindere dag had lopen ze wel uit op de nr. 2 in het klassement.

Uruguay - Ierland: werd de wedstrijd van de gemiste kansen. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide ploegen. Er werd volop gestreden maar de kansen gingen er maar niet in. Uiteindelijk was het Riemer Toering voor Ierland die de bal met een geplaatst schot in de goal knalde en dus 0-1 voor de Ieren. Het bleef enorm spannend want Uruguay zette de Ieren goed onder druk. Maar gelukkig viel het eindsignaal van Edwin Zijlstra dan eindelijk en konden de 3 punten mee naar Ierland. Overige uitslagen: Spanje - België 1-8, Brazilië -  Nederland 0-0, Zweden - Argentinië 6-1.
 
Italië en opnieuw Zweden pakken de titel weekwinnaar. Denemarken doet goede zaken en loopt weer een punt uit op de nr.2 en Nederland verliest niet en doet goede zaken onderin het klassement.
Penaltye Killer Raimon mist een penalty en zo zijn er weer 3 koplopers in de strijd om de bokaal namelijk: Jelte Boere, Raimon Postma en Thomas Lolkema. Allen hebben 9 uit 10 gescoord! Woensdag a.s. is er natuurlijk weer training en dan gaat zaterdag a.s. alweer de 6e speelronde van start. Het blijft genieten in het stadion van de Waddenrobkes waar alle kinderen van 5 en 6 jaar van harte welkom zijn om ook eens kennis te maken met de voetbalsport.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda