Voetbal

307 Doelpunten op Robur-toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het Vierkantsdijkje bruiste zaterdag weer van de sportieve jeugd op het 39ste voetbaltoernooi van rkvv Robur. Het is ??n van de oudste en grootste eendaagse toernooien van Friesland. Jan Dijkstra en Henk Knier hadden er voor gezorgd dat de velden er weer prachtig bij lagen, waarbij Henk Knier er tevens voor zorgde dat er de hele dag geen vuiltje was te vinden op en rondom de velden.

Er was sprake van goed voetbalweer. Droog maar koud, waar de supporters nog het meeste hinder van ondervonden. Maar dan kon je altijd nog even naar de kantine, waar de mensen achter de bar ’n bêlug met werk hadden. Zonder anderen te kort te doen: Louis Stegenga en Petra de Langen stonden van 9.00 tot 18.00 uur onafgebroken in de keuken om iedereen van patat, snacks, broodjes en soep te voorzien.

Naast de zusterverenigingen Harlingen en Zeerobben, waren er teams van Terschelling, Vlieland, Bolsward, Franeker, Frisia en FSV uit het Duitse Jever. Grote man achter de organisatie was wedstrijdsecretaris en jeugdbestuurslid van Robur, Jan Helfrich, die alles weer top geregeld had. Hij werd in het ‘zenuwcentrum’ bijgestaan door Pieter Bierma en Sikke Helfrich.

Zesenzestig teams deden er mee, waarbij vijfentwintig scheidsrechters voor de arbitrage zorgden met onder meer de twee jeugdvoorzitters Wessel Regtop van vv Harlingen en Abie Speckmann van Robur. In totaal werden er 116 wedstrijden gespeeld, waarin 307 maal werd gescoord; gemiddeld 2,64 doelpunten per wedstrijd. Een en ander werd gadegeslagen door de voorzitters van Robur en Harlingen Henk Metz en Gerrit-Jan de Vries die een groot deel van de dag aanwezig waren, net als diverse bestuursleden van onder meer Terschelling en Harlingen, Robur en Zeerobben. Naast vele coryfeeën uit de voetbalwereld waren tevens de ereleden van rkvv Robur, Henk Metz, Jan Dijkstra, Willie Hobma, Jacob de Bruin en Gerrit Esveld aanwezig. Behoudens hier en daar een schrammetje, deden er zich over de hele dag geen noemenswaardige blessures voor.
Om kwart voor zes was de laatste wedstrijd een feit. Mede dankzij alle vrijwilligers - en dat waren er heel veel - kon er van een geslaagde dag worden gesproken.

Uitslag
Poule F 4: 1e RES F4 - 12 pnt;
Poule F 3: 1e JV BOLSWARD F3 -8 pnt;
Poule F 2: 1e RES F2 - 7 pnt;
Poule F1: M. Boorsma beker, 1e ZEEROBBEN F 1 - 7 pnt;
Poule E 5: 1e RES E4 - 7 pnt.
Poule E 4: 1e FRANEKER E 4 - 7 pnt. Doelsaldo besliste +6.
Poule E3: 1e FRANEKER E3 - 12 pnt;
Poule E2: In 2 poules gespeeld nrs.1 naar finale.
Poule A : 1e VLIELAND E1 - 11 pnt. Poule B: 1. RES E2 - 10 pnt;
Finale: VLIELAND E 1 – RES E2: 2–0;
Poule E 1. W.R. v d Meer beker. In 2 Poules gespeeld. Poule A: 1e TERSCHELLING E1: 9 pnt. Poule B: 1e ZEEROBBEN E1: 9 pnt. +9. Finale: TERSCHELLING E1 - ZEEROBBEN E1: 0-4.
Meisjes MD 1. Hans Schouten beker. 1e ROBUR MD 2: 5 pnt.
Poule D2: 1e AVV D2 7 pnt. + 7
Poule D1: Sint Michael Beker. 1e ROBUR D1: 9 pnt.
Poule MC 1: Moeke ten Wolde beker. 1e HARLINGEN MB 1: 9 pnt.
Poule C1: S. Schaap beker. 1e FRANEKER C1: 12 pnt.
Poule B1: J. Zuiderhof beker. 1e TERSCHELLING/AVV B1: 7 pnt. + 2
Poule A1. Paul Bolte beker. 1e ZEEROBBEN B1: 7 pnt.
Zeerobben B1 vulde bij de A-junioren het deelnemersveld aan en wist ook te winnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda