Sport

11e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie

Door Jeroen Pietersma
In perk 1 kaatsten partuur 1 met Klaas Kloosterman, Douwe Broersma en Jan van der Heide tegen partuur 2, dat bestond uit Piet Stellingwerf, Thom Zuiderhof en Gerard Voogd. Een op voorhand pittige opgave voor partuur 1 tegen de goed bij de tijd kaatsende matadors Stellingwerf en Zuiderhof en snelwandelaar Voogd.

Partuur 2 kwam in deze partij mede door enkele opslagfouten van Jan van der Heide en Douwe Broersma, naast goed perkspel van Piet Stellingwerf en Thom Zuiderhof te snel en te gemakkelijk aan een 0-3 voorsprong. Partuur 1 besefte dat dit te gek voor woorden was en waren niet van plan zich te laten afslachten. De eerste tekenen van herstel leverden gelijk het eerste bordje op, 1-3. Toch pakte partuur 2 het 4e bordje, 1-4. Hierna was het echter de beurt aan partuur 1. Aan de opslag ging het beter, door fraai geplaatste zitballen van Douwe en door Klaas Kloosterman vanuit het veld teruggeslagen ballen tot in het perk of tot kleine kaatsen. Ook Jan van der Heide kreeg meer vat op de opgeslagen ballen en plezier in het spel door menige kaats voorbij te slaan. De 1-4 achterstand werd volledig weggespeeld tot 4-4. Het volgende eerst werd vervolgens door de onberekenbare opslag van Gerard Voogd (een bal viel 2 cm over de voorlijn in het perk) in hun voordeel beslist, 4-5. In het laatste eerst toonde Piet Stellingwerf met goed opslagwerk zijn klasse en wonnen daardoor deze leuke partij terecht met 4-5 + 2-6.

In perk 3 kaatsten partuur 3 bestaande uit Frans Alberda, Wiebe Dijkstra en Klaas van der Hoek tegen partuur 4 gevormd door Rick Vlieger, Jan Kwast en Wiebe van Dijk. En het waren in het begin veel lachende gezichten bij partuur Klaas v.d. Hoek c.s vooral Wiebe Dijkstra lachte van oor tot oor. Waarom, nou in een poep en een skeet stonnen de mannen 3-0 voor en zaten Van Dijk en sien maten in zak en as. Maar zo als altijd is trije spul uut en Van Dijk c.s. begonnen beter te kaatsen. Jan Kwast begon koegels naar ut vijandelijke perk te sturen en Rick Vlieger had de sloeg oek te pakken. Het werd 3-3 en op 3-3 en 6-6 leek Frans Alberda de kaats te passeren maar as een zwarte panter dook Van Dijk naar de bal en keerde voor de kaats, 3-4. Wel waren ze deur de klap op e grond Harlinga al an ut evacueren maar dat bleek, gelukkig, niet nodig. Wat foutjes aan de kant van V.d. Hoek c.s. leverde zelfs een 3-5 voorsprong op voor hun tegenstanders. Maar door beiden voorin te staan, V.d. Hoek en Frans Alberda, lukte het Van Dijk niet om daar overheen te komen. Goed opslaan van Wiebe Dijkstra betekende 4-5 en ook Klaas v.d. Hoek had sien ritme vonnen en zo werd het 5-5. Absolute uitblinker was Frans Alberda. Hij zorgde voor 6-4 stand en toen kreeg Jan Kwast de kaats niet voorbij maar daarom blieft ut even ze goed een pop. Partuur v.d. Hoek won dus en het wordt volgende week nog spannend. Eindstand: 5-5 + 6-4

Volgende week wordt alweer de 12e en laatste competitieronde gespeeld. In de top van het klassement kunnen nog verschuivingen plaats vinden. Na afloop van deze laatste ronde vindt na het berekenen van de eindstand aansluitend in de kantine van KV Eendracht de prijsuitreiking plaats.

Stand
Deelnemers Eersten Voor, Tegen
Wiebe van Dijk 57 25
Rick Vlieger 52 37
Frans Alberda 52 39
Thom Zuiderhof 49 38
Klaas Kloosterman 46 38
Andries Koornstra 45 28
Wiebe Dijkstra 43 41
Douwe Broersma 42 51
Piet Stellingwerf 40 25
Gerard Voogd 33 24
Jan Kwast 33 40
IJsbrand Brandsma 22 23
Klaas van der Hoek 20 57
Jan van der Heide 4 12
Bote Brandsma 1 6
Gerrit Bijdeweg 1 6

|Doorsturen

Buienradar



Agenda