Nieuws

W?rtsila start samenwerking met Shipdock

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN/SCHIEDAM - W?rtsil?, wereldwijd marktleider op het gebied van scheepsaandrijvingen en energiecentrale diensten, gaat een samenwerking aan met scheepswerf Shipdock, gevestigd in Harlingen en Amsterdam, en BLRT scheepswerven, gevestigd in Finland (Turku), Litouwen (Klaipeda) en Estland (Tallinn). Met deze samenwerking wil men de installatie van duurzame scrubbers nog beter faciliteren in de maritieme markt. De overeenkomsten werden woensdag getekend op de Internationale Maritieme Beurs Europort in Rotterdam en zijn voor een aantal jaren afgesloten.

Deze samenwerking maakt ‘t mogelijk dat scheepseigenaren de installatie van maritieme scrubber-producten eenvoudiger en sneller toe kunnen passen in de praktijk. Zo is het mogelijk voor klanten om het volledige design, de techniek, de installatie en de gebruiksinname via Wärtsilä te laten verlopen. Deze efficiënte manier van werken zorgt ervoor dat de termijnen waarin de installatie plaatsvindt, aanzienlijk verkort kunnen worden dankzij een goede voorbereiding, het gebruik van geprefabriceerde onderdelen en sterk projectmanagement. De samenwerkingsovereenkomst zal zich in eerste instantie toespitsen op klanten in Noord-Europa.

Een duurzame overeenkomst
Het gebruik van de scrubber-technologie levert een belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijke oplossingen in de maritieme industrie. Wärtsilä loopt erin voorop door de scrubber-technologie op deze manier in de praktijk toe te passen. De scrubber fungeert als een filter. Hierdoor wordt het mogelijk om op de scheepsmotor dezelfde hoeveelheid diesel brandstof met een hoog zwavel gehalte te gebruiken, terwijl de uitstoot zwaveloxiden (SOx) met bijna 99 procent wordt verminderd.

“Het zijn spannende tijden voor onze industrie, die bezig is de beste manieren te vinden om te voldoen aan de strenge emissie wetgeving die in 2015 van kracht gaat, nog maar drie jaar van ons verwijderd. De maritieme gemeenschap is zich steeds sterker bewust van de uitdagingen die er spelen en Wärtsilä is er klaar voor om een compleet pakket te bieden dat alle aspecten van de installatie van SOx reductie technologie omvat.” Aldus Henk de Jong, Director Service Unit Benelux Wärtsilä.

“Door de afgenomen vraag, is de marktsituatie voor scheepsreparatiewerven niet meer vergelijkbaar met drie of vier jaar geleden. Ondernemingen moeten zich creatiever opstellen en bewuster op zoek gaan naar kansen. Shipdock speelt hier op in door het actief inbouwen van ‘groene’ scrubber-installaties. We beschikken over uitstekende faciliteiten en hebben ruime ervaring in conversies van grote zeeschepen en de inbouw van installaties. De samenwerking tussen Shipdock en Wärtsilä is dan ook een goed voorbeeld om de kansen in de maritieme industrie nog beter aan te pakken.” Aldus Rob Wolthuizen van Shipdock Holding.

“We zijn verheugd dat we als BLRT Group een nieuw tijdperk in gaan in de samenwerking met Wärtsilä, waarin we onze klanten kunnen bedienen met geavanceerde technologie van de hoogste kwaliteit, en een gezamenlijk milieuvriendelijk product,” aAldus BLRT Group.

De komende maanden zal Wärtsilä meerdere overeenkomsten met verschillende scheepswerven in Noord-Europa sluiten, zodat zij haar klanten een oplossing kan bieden die optimaal aan hun behoeften voldoet.

|Doorsturen

BuienradarAgenda